Home » Borculo » Borculose touwtrekkers klaar voor Europese Kampioenschappen
Algemeen
Borculo

19 september 2017

Borculose touwtrekkers klaar voor Europese Kampioenschappen

Borculose touwtrekkers klaar voor Europese Kampioenschappen

BORCULO – De touwtrekkers van het Borculose TTV Heure zullen komende dinsdag afreizen naar het Engelse Southport om daar deel te nemen aan het Europees Kampioenschap Touwtrekken. Aangevuld met een aantal spelers van andere verenigingen zullen zij ons land vertegenwoordigen in maar liefst 4 verschillende gewichtsklassen.
Na op de Nederlandse Kampioenschappen al in 4 klassen te hebben gewonnen werden in Juli ook de selectiewedstrijden voor afvaardiging als Nationaal team binnen gehaald. Al vanaf januari word er 3 keer in de week getraind en afgelopen zondag was de laatste officiële krachtmeting : de gewestelijke competitie, die werd gebruikt als extra training, werd afgesloten met 4 zilveren en een bronzen medaille.
Volgende week dinsdag vertrekken ze dan naar Engeland waar op zaterdag 23 en zondag 24 september de wedstrijden in de Heren 640 kg klasse, 680 kg klasse, 720 kg klasse en de Mix 600 kg. zullen plaatsvinden. Ook zullen enkele jeugdspelers van TTV Heure meedoen in de Nationale jeugdselectie U18 en in de U 23 klasse. Nederland is ook vertegenwoordigd in de Heren 560 kg en de Dames 520 en 560 kg klasse.
Maandag 25 september komen ze, hopelijk met goede resultaten, weer terug naar Nederland.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook