Algemeen
Gelselaar

12 oktober 2017

Najaarsconcert ‘Draken’ door Muziekvereniging Excelsior Gelselaar

Najaarsconcert ‘Draken’ door Muziekvereniging Excelsior Gelselaar

GELSELAAR – Zondag 5 november vind het jaarlijkse najaarsconcert plaats van Muziekvereniging Excelsior Gelselaar. Onder leiding van dirigent Mark ten Breul wordt door het orkest muziek ten gehore gebracht rond het thema “Draken”. Dit groot mythisch wezen had vele krachten en betekenissen, zowel goed- als kwaadaardig. Dit is ook in de muziek te horen.
Eén van deze draken komt uit de grote animatiefilm “Lilo en Stitch”. In deze film over het buitenaards wezen Stitch worden zes klassiekers uit het repertoire van Elvis gespeeld. Een ander indrukwekkend muziekstuk waarna u kunt luisteren is “Pilatus : Mountain of Dragons”. De componist Steven Reineke is in dit stuk geïnspireerd door het drakenverblijf dat ligt op een van de meest legendarische plekken in Zwitserland, het merengebied rond Luzern. In 1420 zou er drakensteen door de draken zijn gespuwd om indringers te verjagen. Na lange strijd heeft uiteindelijk tolerantie het gewonnen en geleid tot een vreugdevol bestaan.
Ook dichter bij huis verschenen draken. Het werk “The Saint andthe City” is gebaseerd op een bekende mythe over de stad Zwolle. In de wateren rondom Zwolle woonde een draak die de stad met zijn vurige adem dreigde te verwoesten. Het orkest brengt dit onheilspellende gevecht tot leven en we horen hoe de stad zal worden gered. Na de pauze kunt u luisteren naar swingende muziek zoals het dynamische nummer Candyman. De malletband o.l.v. Otto Camfferman zal verrassende uitdagende muziek laten horen. Het leerlingenorkest o.l.v. Rosanne Sprick zal een optreden verzorgen waaraan met veel plezier en enthousiasme is gewerkt afgelopen periode.
Dit concert zal plaats vinden in sporthal de Benneker te Gelselaar. Aanvang 11.30 uur . De entree is 5 euro inclusief broodje warm vlees van slagerij Rexwinkel. Kinderen t/m basisschoolleeftijd gratis.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook