Algemeen
Borculo

13 oktober 2017

Varen met de Berkelzomp tijdens de Nacht van de Nacht

Varen met de Berkelzomp tijdens de Nacht van de Nacht

BORCULO – Vaar met Berkelzomp “Jappe” de duisternis tegemoet en beleef met de schippers hoe pikke donker het op het water is.
Op zaterdag 28 oktober 2017 vindt de Nacht van de Nacht plaats. Om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de nadelige gevolgen van lichthinder, organiseren De Natuur- en Milieufederaties jaarlijks de Nacht van de Nacht. Nederland behoort tot de meest verlichte landen op aarde.Al dat licht verstoort de nachtelijke natuur en kost héél veel energie. Tijdens de Nacht van de Nacht doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclame en worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker.
De Berkelschippers uit Borculo doen daar dit jaar ook aan mee en hebben een bijzonder arrangement voor een nachtelijke tocht op de Berkel. De tocht voert door het oude naar het nieuwe Berkeldal, vanuit de stad Borculo richting landgoed Beekvliet. De licht invloed van de stad zie je langzaam verdwijnen waardoor de nachtelijke beleving compleet wordt.
De Berkelschippers staan bekend om hun vaarkunst en sterke verhalen. Ook in de Nacht van de Nacht nemen ze u graag mee naar vroeger, toen de schippers vaak dagen en nachten achtereen op hun boten moesten doorbrengen. De tocht duurt 1 uur. Gevaren wordt er elk heel uur vanaf 20.00 uur. Afvaarten vanaf de haven aan de Graaf Wichmanstraat 48a te Borculo. Kosten: €7,50 p.p. incl. koffie of thee aan boord.
Om teleurstelling te voorkomen is aanmelden vooraf noodzakelijk bij Toeristische Informatie Borculo onder tel. nr. 0545271 966. Buiten kantoortijden kunt u bellen op de schipperstelefoon 06 504 283 54. Voor meer informatie over de Nacht van de Nacht zie www.nachtvandenacht.nl. Bezoek ook eens www.stichtingberkelzomp.nl voor alle vaarmogelijkheden en arrangementen.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook