Algemeen
Berkelland

7 november 2017

Expositie van Claudy Cellier en Corry Lankveld in gemeentehuis

Expositie van Claudy Cellier en Corry Lankveld in gemeentehuis

BERKELLAND– De expositie in de hal het gemeentehuis van Borculo is opnieuw ingericht. Er staat nu keramiek van Corry Lankveld uit Eibergen en er hangen schilderijen van Claudy Cellier uit Neede. Hun werk is tot eind januari 2018 te bezichtigen. De toegang is vrij gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.
Claudy Cellier is afkomstig uit Zuid-Frankrijk, maar woont al 34 jaar in Nederland. Tekenen was alles voor haar. Ze was het liefst naar de kunstacademie gegaan, maar dat was toen niet haalbaar. Op Ibiza kwam zij in kunstenaarskringen terecht en daar besefte ze hoe belangrijk het maken van kunst voor haar was. Uiteindelijk volgde ze de liefde en kwam in Nederland terecht. Daar deed ze een opleiding aan de Kunstacademie Minerva in Groningen. Ze overwon daar haar angst voor kleuren, zodat ze nu zoals ze zegt “ tekent met kleuren”. Haar uitgangspunt is dat het kleine, het detail goed moet zijn. Ze verwerkt in haar schilderijen edele bladmetalen waardoor de energie van het metaal zich als het ware mengt met de kleur. Zo speelt ook met licht in de ontstaansfase van een schilderij. Dat alles geeft een heel bijzonder bewegend effect aan haar werk.
Corry Lankveld is haar ‘klei-juf’ nog altijd dankbaar dat zij de kleine Corry heeft leren boetseren. Dat goede gevoel voor het werken met klei is ze nooit meer kwijt geraakt. Sterker nog, het is haar manier om de wereld om haar heen te vergeten en zich op het scheppen van iets moois te storten. Als een echte autodidact mag ze graag experimenteren met allerlei technieken. Als de vuurkorf brandt, is het niet alleen om je aan te warmen, maar hij wordt ook gebruikt om werkstukken af te bakken. Dat geeft door toevoeging van natuurlijke materialen, zoals bladeren, vaak heel bijzondere resultaten. Bij dat alles is haar motto, “groeien door jezelf te ontwikkelen, maar plezier in het werk moet er zijn”. Dat alles heeft de mooie kunstwerken opgeleverd die ze nu exposeert.
Iedereen die werk (schilderijen, beelden of ander kunstzinnig werk) heeft gemaakt is vrij om zich aan te melden voor deelname aan deze tentoonstellingen. Ben je woonachtig in de gemeente Berkelland, meld je dan aan door een mailtje te sturen naar berkellandcultuur@gmail.com. Je bent van harte welkom.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook