Algemeen
Borculo

7 november 2017

Repair Café De Berkel weer geopend op 8 november

Repair Café De Berkel weer geopend op 8 november

BORCULO – Vakkundige vrijwilligers hebben reeds vele apparaten kunnen repareren in het Repair Café De Berkel en daarmee geven zij deze een tweede leven. Dit geldt ook voor botte (tuin) gereedschappen en keukenmessen, welke weer perfect scherp worden gemaakt. Tevens worden deskundig kledingstukken versteld. De Berkel is gestopt met horlogebatterijen vervangen en horlogebanden passend maken. Er bleken zoveel soorten en maten nodig om dit werk goed uit te kunnen voeren dat deze service eigenlijk onmogelijk is geworden.
Repair Café De Berkel is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en is met name bedoeld voor hen die het repareren niet (meer) kunnen. De reparaties en het verstelwerk zijn gratis. De eventueel gebruikte onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. Hiervan worden onder meer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.
De bezoekers kunnen meekijken met de reparatie of tegen een kleine prijs een kop koffie gebruiken in het naastgelegen eetcafé De Hoeksteen. Hiervoor krijgt men een reductiebon bij de receptie van Repair Café De Berkel.
Plaats en tijd van handeling: woensdag 8 november, verder elke tweede woensdag van de maand van 13.00 -17.00 én van 18.30 – 21.00 uur in De Schuur, eetcafé De Hoeksteen, Steenstraat 3, Borculo.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook