Algemeen
Berkelland

16 november 2017

Duurzame Energie uit de Berkel met waterkrachtinstallaties

Duurzame Energie uit de Berkel met waterkrachtinstallaties

BORCULO – Coöperatie Berkelland Energie, Deepwater Energy en AGEM slaan de handen ineen bij de realisatie van drie waterkrachtinstallaties in de Berkel. Vandaag tekenden zij een overeenkomst die de samenwerking bekrachtigt. Afgelopen zomer kreeg Dolf Pasman van Deepwater Energy, de ontwikkelaar van de Oryon Watermill, van het Waterschap Rijn en IJssel toestemming om het plan verder uit te werken voor de locaties bij Haarlo, Mallum en Rekken.
Voorzitter Paul Knuvers van Berkelland Energie: “Wij hebben al twee zonne-energieprojecten gerealiseerd in Borculo en Eibergen op basis van deze regeling. Het is nu een uitdaging om dat ook met energie uit water te doen, maar samen met AGEM en de techniek van Deepwater Energy heb ik er het volste vertrouwen in dat het gaat lukken.” Thijs Huls van AGEM: “Duurzame energie uit water is nieuw binnen de Achterhoek. Persoonlijk vind ik het een erg mooie manier van duurzame energie-opwekking, omdat je de energie in het stromende water gewoon kan zien”.
De partijen zijn op dit moment de haalbaarheid van de projecten aan het toetsen. “Het zou heel mooi zijn als we de drie waterkrachtinstallatiesin de Achterhoek mogen realiseren en ze in 2018 in bedrijf kunnen stellen”, aldus Dolf Pasman.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook