Algemeen
Berkelland

16 november 2017

Informatieavonden aanleg nieuwe N18 in Groenlo en Eibergen

Informatieavonden aanleg nieuwe N18 in Groenlo en Eibergen

BERKELLAND – In de komende maanden verandert er veel in de gemeenten Oost Gelre en Berkelland als het gaat om de N18 Nieuwe Twenteroute. Om inwoners en weggebruikers goed te informeren over de veranderingen, hoe de nieuwe weg eruit komt te zien en wat daarvoor nog moet gebeuren, organiseren Rijkswaterstaat en Noaber18 informatieavonden in Groenlo en in Eibergen.
De informatieavond in Groenlo vindt plaats op dinsdag 28 november in Marveld Recreatie, Elshofweg 6 te Groenlo.
De informatieavond in Eibergen vindt plaats op donderdag 30 november in De Klok, Grotestraat 84 in Eibergen.
Programma
19.00 – 19.30 uur: inloop
19.30 – 20.00 uur: plenaire presentatie
20.00 – 21.00 uur: informatiemarkt met mogelijkheid voor het stellen van vragen aan medewerkers
21.00 uur: einde bijeenkomst
Naar verwachting begin volgend jaar zullen er ook nog informatieavonden over de rest van het tracé plaatsvinden in Haaksbergen en Boekelo.
Werkzaamheden
Noaber18 realiseert in opdracht van Rijkswaterstaat de nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede. De aannemer werkt langzaam toe naar de afronding van het werk. Buiten is dit goed zichtbaar. De komende maanden worden de tijdelijk aangebrachte fietsonderdoorgangen en hulpbruggen voor het bouwverkeer verwijderd. Ook voltooit Noaber18 steeds meer nieuwe bruggen, viaducten en fietstunnels en komt op steeds meer plekken asfalt op de toekomstige weg.
De Nieuwe Twenteroute
De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt vernieuwd. Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde past Rijkswaterstaat de weg aan. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometerlange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Hiermee maakt Rijkswaterstaat van de N18 een Nieuwe Twenteroute. Deze Nieuwe Twenteroute wordt een weg die veiliger is om over te rijden of over te steken, waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten en past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.
Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. De Nieuwe Twenteroute is naar verwachting in het voorjaar van 2018 klaar.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook