Algemeen
Borculo

23 november 2017

Nieuwe dirigent van start bij Volharding

Nieuwe dirigent van start bij Volharding

BORCULO – In het begin van 2017 gaf de voormalige dirigent Joris Lumeij aan te gaan stoppen met dirigeren bij Volharding in verband met een verhuizing naar het zuiden van het land. De dirigentencommissie moest daarvoor opzoek naar een nieuwe dirigent en dat is met succes geslaagd. Vanaf 1 september dit jaar staat Jan-Aart Ponstein bij Volharding op de bok. Een jonge dirigent vol passie voor de muziek.
Jan-Aart Ponstein werd in 1990 geboren in Elburg en begon al op vroege leeftijd met het spelen van trompet. Hij startte zijn lessen bij Christelijke Muziekvereniging Excelsior Oostendorp en speelt daar nog steeds elke week met veel plezier. Na het behalen van zijn VWO-diploma en een kort uitstapje naar de Universiteit van Twente belandde Jan-Aart op het conservatorium van Enschede. Met het sluiten van de Klassieke afdeling aldaar, vervolgde hij zijn trompetstudie wat dichter bij huis, op het conservatorium in Zwolle. De hoofdvaklessen werden gevolgd bij Reijer Dorresteijn, en het – in 1e instantie – bijvak HaFaBra-directie bij Alex Schillings. Dit “bijvak” beviel hem zo goed dat hij na zijn trompetstudie meteen aan een Bachelor bij Alex Schillings is begonnen, waar hij op dit moment nog steeds studeert.Naar verwachting wordt deze directie-opleiding medio 2019 afgerond.
Naast het A- en B-orkest van de harmonie van de Volharding Borculo, dirigeert Jan-Aart ook het A-orkest bij de fanfare de Eendracht uit Renkum. Verder heeft hij bij Excelsior Oostendorp een groot deel van de opleiding in handen, waar hij namelijk het C- en B-orkest dirigeert en daarnaast ook de lessen voor het koper verzorgt.
De Volharding wensen Jan-Aart heel veel succes bij het dirigeren bij Volharding, en kijken vol vertrouwen de toekomst in!

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook