Fris talent op kandidatenlijst CDA Berkelland

 

BERKELLAND – De kandidatenlijst van het CDA Berkelland is tijdens de goed bezochte ledenvergadering op woensdag 22 november 2017 bij zaal Dute in Beltrum vastgesteld en bestaat uit 20 personen. Het afdelingsbestuur is blij met deze lijst. Het bevat een goede mix van ervaren kandidaten en nieuwkomers Bij de vorige verkiezingen in 2014 haalde het CDA zeven zetels, bij de 1e zeven kandidaten zijn vier nieuwkomers en in de top zeven staan drie vrouwen en vier mannen. Alle kernen zijn vertegenwoordigd. Het CDA verwacht met deze lijst en met het verkiezingsprogramma weer een goede uitslag te bereiken tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Op nummer 1 staat de al in juni gekozen lijsttrekker Gerard Hilhorst (Gelselaar). Wethouder Patricia Hoytink (Ruurlo) staat op 2 en raadslid Marjan Bolster (Eibergen) op 3. Nieuwkomers zijn op 4 Theo Helmers (Beltrum), 5 Maikel van der Neut (Neede), 6 Martine Tenhagen (Rietmolen), 7 Frank Jonk (Borculo), 8 Willy Erinkveld (Geesteren), 11. Marco Arink (Beltrum), 12 Rebecca Meijerink (Haarlo) en op 13. Bert Koens (Eibergen). De zittende raadsleden Wim de Ruiter (Neede) en Stefan Bos (Rekken) nemen de plekken 9 en 10 in. Van de huidige raadsleden keren Martin Bouwmeesters (Beltrum), Dinant Rohaan (Neede) en Patriek Piepers (Rietmolen) niet terug in de raad, zij hebben zich niet opnieuw kandidaat gesteld.

Tevens is door de leden het programma en de doelen voor de komende 4 jaar vastgesteld. Hoofdpunten waar het CDA zich de komende jaren op gaat richten zijn: wonen, werken, duurzaamheid, zorg en het omzien naar elkaar: het naoberschap. Vanuit het uitgangspunt dat de samenleving en het belang van de inwoners voorop staat en niet de overheid. Het CDA programma staat op de website: www.cdaberkelland.nl.

Lijsttrekker Gerard Hilhorst: “’de lijst laat veel kwaliteit en variatie zien met een mooie mix van ervaren kandidaten en nieuwe, jonge, ambitieuze mensen. De individuele kwaliteiten zorgen ervoor dat wij op alle belangrijke maatschappelijke vlakken kennis in huis hebben. In combinatie met de door de volle breedte van onze achterban onderschreven programma hebben wij er alle vertrouwen in.

1.Gerard Hilhorst (47)Gelselaar
2Patricia Hoytink(45)Ruurlo
3Marian Bolster (59)Eibergen
4Theo Helmers (55)Beltrum
5Maikel van der Neut (35)Neede
6Martine Tenhagen (44)Rietmolen
7Frank Jonk (26)Borculo
8Willy Erinkveld (54)Geesteren
9Wim de Ruiter (47)Neede
10Stefan Bos (37)Rekken
11Marco Arink (31)Beltrum
12Rebecca Meijerink (25)Haarlo
13Bert Koens (64)Eibergen
14Arjen van Gijssel (48)Ruurlo
15Bertus te Raa (62)Eibergen
16Allard Podde (71)Borculo
17Joke Cornelissen (64)Ruurlo
18Henk Markerink (69)Neede
19.Jaap van der Meulen (48)Haarlo
20.Johan Schot (64)Eibergen