Algemeen
Borculo

2 december 2017

OVM steunt lokale maatschappelijke projecten

OVM steunt lokale maatschappelijke projecten

BORCULO – Allemaal blije gezichten woensdagavond tijdens de ledenavond van OVM Onderlinge Verzekeringen. De betrokken verzekeraar beloonde verschillende lokale initiatieven met een financiële bijdrage. Vanuit ‘de Brandkaste’ werd er in totaal voor 10.000 euro uitgedeeld.
Met het nieuw in het leven geroepen fonds wil OVM maatschappelijke projecten in het werkgebied een impuls geven. Jaarlijks wordt er een bedrag in ‘de Brandkaste’ gestort, afhankelijk van de jaarwinst en staat een bepaald onderwerp centraal. Deze keer ging het om 10.000 euro en was voor het thema veiligheid gekozen. Verenigingen of organisaties konden voor een plan of project een verzoek indienen om voor een geldbedrag in aanmerking te komen. De ledenraad beoordeelde de aanvragen. Tijdens de ledenavond bij Marveld Recreatie in Groenlo werden de ‘cadeautjes’met grote tevredenheid in ontvangst genomen. Het leek wel een vervroegd Sinterklaasfeest. De ontvangende partijen kunnen het geld goed gebruiken, zo werd wel duidelijkgezien de enthousiaste reacties. Op de goed bezochte bijeenkomst zorgde Irene Van der Aartvoor een vermakelijk stuk cabaret. Verder gaven Noud Smit en Ine van Ruth-Middelwijk namens de directie een toelichting op de jaarcijfers en gingen ze dieper in op actuele ontwikkelingen. 2016 was het beste jaar ooit voor OVM Onderlinge Verzekeringen.Het grootste deel van het positieve resultaat, ruim vijf ton, kon in de vorm van een premierestitutie aan de klanten worden uitgekeerd. OVM is gehuisvest in Borculo en Winterswijk. Binnenkort zijn klanten ook welkom in een nieuw kantoor in Neede. Begin 2018 wordt een deel van het pand aan de Marktstraat betrokken. In Winterswijk verhuist de verzekeraar het komend jaar van het Beatrixpark naar het centrum. Momenteel is daar de verbouwing van het voormalige pand van Enning Makelaars in de Torenstraat in volle gang.
Bij OVM Onderlinge Verzekeringen kun je terecht voor alle financiële producten zoals schadeverzekeringen, levensverzekeringen en hypotheken. De organisatie zonder winstoogmerk heeft zo’n 25 medewerkers in dienst en telt ruim 7.000 relaties (agrariërs, particulieren, mkb’ers en zzp’ers).
Projecten
De bijdragen uit ‘de Brandkaste’ werden als volgt verdeeld:
– Natuurpark Kronenkamp Neede: 2.500 euro
– Wildbeheereenheid (WBE) Winterswijk: 2.500 euro
– G.A. van der Lugtschool Gelselaar: 1.500 euro
– Needse Pluimvee- en konijnenfokvereniging: 1.000 euro
– Erfgoed Gelselaar Ganzenweide: 500 euro
– Klootschietvereniging Klein Dochteren: 500 euro
– Haarhoes Noordijk: 500 euro
– Isidorusruiters uit St. Isidorushoeve: 500 euro
– OmniverenigingSocii uit Wichmond: 500 euro

Advertentie:

Booking.com

Lees ook