Algemeen
Borculo

6 december 2017

OVM-DEO-crossloop komt er weer aan

OVM-DEO-crossloop komt er weer aan

BORCULO – Op zaterdag 16 december vindt de jaarlijkse OVM-DEO-loop weer plaats. Start en finish van de 37ste editie van de loop zijn bij het sportcomplex van voetbalvereniging DEO aan de Platvoetsdijk te Borculo.
Echte crossloop op een uniek parcours
De OVM-DEO-loop is sinds vorig jaar weer een echte crossloop met een uitdagend grotendeels onverhard parcours, slingerend over de bospaden en heidevelden in de Dijkhoek. Door de opzet is er sprake van een gemoedelijke sfeer, waar veel renners jaarlijks graag voor terugkeren. De loop is niet alleen populair in Borculo, de deelnemers komen uit de hele regio en zelfs ver daarbuiten. Met enkele Duitse deelnemers was de OVM-DEO-loop vorig jaar zelfs ‘grensoverschrijdend’.
Speciaal voor kinderen is er de kidsrun van 1,5 km. Deze start om 13.00. De overige deelnemers kunnen kiezen uit 3 afstanden, namelijk 4,6, 9,1 en 12,7 km. De start van deze afstanden is om 13.30. Start en finish zijn bij het sportcomplex van voetbalvereniging DEO. Er zijn faciliteiten aanwezig voor omkleden en douchen.
Na afloop is er voor de deelnemers een kop warme bouillon om weer op krachten te komen.
Automatische tijdsregistratie
Evenals vorig jaar werkt de organisatie ook dit jaar weer met een automatische tijdsregistratie. Op de achterzijde van elk startnummer is een chip geïntegreerd welke bij start en finish met behulp van een detectiemat met antenne wordt uitgelezen. Vervolgens wordt dit automatisch omgezet in tijden. Met deze investering zijn tijden nog sneller beschikbaar.
Online inschrijven
Net als voorgaande jaren kunnen deelnemers die niet in de rij willen staan voor de inschrijving zich vooraf inschrijven. Dit kan via de website van DEO, www.vvdeo.nl. Lopers kunnen hierdoor de loop tijdig in de agenda opnemen en zich met een paar clicks direct al opgeven. Naast inschrijving biedt de website ook na afloop informatie voor de lopers. Zo worden de uitslagen van alle afstanden kort na afloop op internet geplaatst. Daarnaast zullen ook weer veel ‘actiefoto’s’ te vinden zijn op www.vvdeo.nl.
De inschrijving is reeds gestart en al meer dan 70 deelnemers hebben zich aangemeld. De organisatie hoopt het deelnemersrecord van vorig jaar te evenaren.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook