Algemeen
Borculo
Featured
Foto's

23 december 2017

‘Bierstad Borculo’ is ideale toekomst volgens brouwers

‘Bierstad Borculo’ is ideale toekomst volgens brouwers

BORCULO – Een groep Borculose vrienden die samen bier brouwen, een droom die uitkomt voor Frank Hurkens, Menno van Bree en Kees Vedder. De drie heren achter het Borculose Bier: Heeren van Borculo.
Afgelopen weekend was het zover, de eerste biertjes werden gebotteld en verkocht. Met succes, want de vraag is zo hoog dat er meteen een nieuwe lading wordt gemaakt. Het bier werd verkocht in de kelders van het oude kasteel, bij de villa aan de Hoflaan.
Wat veel mensen niet weten is dat Borculo een rijke biergeschiedenis heeft. In de 17e-eeuw had Borculo zelfs een eigen stadsbrouwerij onder leiding van Gerard van Hall. Zijn vader, Bert, was naast brouwmeester ook burgemeester van Borculo. In 1615 kocht de Borculose Willem Neerfeldt een pand in Groenlo, wat later uitgroeide tot de Grolsch brouwerij.
Naast een brouwerij had Borculo ook een eigen brouwers gilde. Elke ambtsgilde had een eigen zilveren gildebeker waaruit werd gedronken tijdens een vergadering. Enkele van deze bekers zijn sindskort weer in Berkellandse handen. Als het aan de Borculose brouwers ligt komt de gilde terug en komen er meerdere Borculose brouwers met als ideaal beeld “Bierstad Borculo”.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook