Algemeen
Berkelland

23 januari 2018

Groei & Bloei houdt lezing over vaste planten

Groei & Bloei houdt lezing over vaste planten

BERKELLAND – Groei & Bloei Berkelland-Haaksbergen lezing: “Onderhoud en vermeerderen van vaste planten, hebben ze wel het eeuwige leven?” door Hans Kramer, donderdag 25 januari.
Over Hans Kramer en De Hessenhof in Ede
“In 1981 ben ik, Hans Kramer, als jonge twintiger begonnen met de kwekerij. De tuinbouwopleiding was gedaan en ik kon niet wachten om voor mezelf te beginnen. Een schraal hoekje Veluws land, waar m´n grootvader oorspronkelijk boerde werd ingericht als kwekerij. Beukenhagen en eikenwallen werden er geplant om luwte te geven op deze koude, droge plek op een stuwwal op de Veluwe.”
De lezing:
Onder de term “vaste planten” gaat een hele wereld aan planten schuil. Wat kunnen we doen om de planten in goede conditie te houden zodat ze jaar in jaar uit rijk zullen bloeien. Hoe kunnen we de bloei rekken of uitstellen. Hoe krijgen we planten een tweede keer in bloei en wat kunnen we voor voorzorgsmaatregelen nemen dat de planten niet omvallen of ten onder gaan aan meeldauw. Hoe maskeren we gaten van voorjaarsbloeiers die vroeg afsterven. Al dit soort onderwerpen worden behandeld.
Na de pauze gaan we kijken hoe we onze favoriete planten kunnen vermeerderen. De drie methodes, zaaien stekken en scheuren komen uitvoerig aan bod met hun voor- en nadelen. Waarom kunnen sommige planten beter gestekt worden en andere juist gezaaid. Hoe winnen we zaad, hoe bewaren we het en wat is de beste tijd om te zaaien. En is stekken wel zo moeilijk als het lijkt?
Kortom, na deze avond zullen uw vaste planten gedijen als nooit tevoren.
Datum: 25 januari 2018
Locatie: HCR Prinsen, Eibergseweg 13, 7273 SP Haarlo
Aanvang: 20:00 (zaal open om 19:30)
Entree: Leden gratis, op vertoon van G&B pasje. niet-leden €3,50

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook