Algemeen
Borculo
Featured

27 januari 2018

Verbouwing ’t Timpke bijna afgerond

Verbouwing ’t Timpke bijna afgerond

BORCULO – Woensdag 31 januari wordt de traplift van ’t Timpke officieel in gebruik gesteld. Dit zal geschieden om 10.30 uur door wethouder Han Boer, Rudi v/d Esschert (gemeenteraadslid) en Erica Vriezen (gebruiker).
De oorspronkelijke lift voor mindervaliden werd afgekeurd voor personenvervoer. Gezocht is naar een passende nieuwe liftfaciliteit; als passend beschouwd ’t Timpke dat deze niet stigmatiserend werkt voor mindervaliden, (nagenoeg) geheel zelfstandig te bedienen is en past binnen de omgeving die we willen zijn. Zo kwamen ze uit bij de Flexstep van het liftbedrijf Lift-us uit Emmeloord. Het betreft een Deens product.
Naast de liftvoorziening voor mindervaliden is een rolbaan voor kinderwagens noodzakelijk, omdat baby’s en peuters een welkome gast zijn voor de op hun afgestemde zweminstructies. Omdat de rolbaan te steil is mag deze niet gebruikt worden voor rolstoelen. De verbouwing van de gehele entree was noodzakelijk omdat de benodigde ruimte voor de nieuwe lift en de rolbaan breder is dan de beschikbare opgang. Om die reden moest ook de entreehal aangepast worden.
De investering hiervoor betreft een bedrag van circa € 84.000,-; het Borculose Fonds 2013 zegde een subsidie toe van € 10.000,- en begin januari 2018 werd ’t Timpke verrast met een subsidie van de Provincie Gelderland van circa € 30.000– uit het programma Leefbaarheid. Het resterende deel wordt door Stichting Sportaccommodatie ’t Timpke gedekt uit de exploitatie. De gemeente Berkelland en de Stichting Waarborgfonds Sport hebben een waarborg voor een lening bij de bank verleend.
Deze verbouwing werd gerealiseerd door Vaessen Bouwbedrijf als architect en hoofdaannemer. Regionale bedrijven worden voor de uitvoering ingezet. Naast deze verbouwing worden bij de sporthal twee nieuwe kleedkamers, een docentenruimte en een kleine tribune op de eerste verdieping gerealiseerd; deze verbouwing wordt eind februari 2018 afgerond.
Klik HIER voor een digitale rondleiding door het gebouw.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook