Algemeen
Borculo
Featured

2 februari 2018

Verblijf Pravinath (17) grote stap dichterbij

Verblijf Pravinath (17) grote stap dichterbij

BORCULO – De 17-jarige Pravinath uit Borculo mag waarschijnlijk toch in Nederland blijven. De rechtbank heeft besloten dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) opnieuw onderzoek moet doen naar de kwestie.
Volgens de rechtbank is het bewezen dat Pravinath gevaar loopt in zijn geboorteland Sri Lanka als hij wordt uitgezet. De kans is namelijk groot dat hij de gevangenis in moet als hij het land binnen komt. Om te kunnen garanderen dat hij geen gevaar zal lopen, moet de IDN opnieuw onderzoeken of hij terug kan naar zijn geboorteland.
Vanochtend kreeg hij het goede nieuws via WhatsApp te horen: “Ik kan het niet geloven. Ik ben zo blij.”. Zijn advocaat Elisabeth Derken blijft op haar hoede. In een gesprek met de Tubantia vertelt ze: “De IND moet nieuw onderzoek doen en heeft zes maanden de tijd om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter.”. Die kans is niet groot verwacht ze.
Het goede nieuws wordt ook bij ’t Vierspan gevierd, waar hij stage loopt. Hij krijgt vanavond een feestje voor collega’s, vrienden familie.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook