Home » Borculo » De Berkellandse Folkoremiddag succesvol verlopen
Algemeen
Borculo

8 februari 2018

De Berkellandse Folkoremiddag succesvol verlopen

De Berkellandse Folkoremiddag succesvol verlopen

BORCULO – De grote zaal bij Buitencentrum Kerkemeijer in de buurtschap Dijkhoek bij Borculo was zeer goed gevuld, met circa 150 aanwezigen, verdeeld over een groot aantal belangstellenden en vele dansparen van de Achterhoekse Folkloredansers uit Ruurlo, de Plaggenmeijers uit Rekken, De Borculose Lebbenbruggedansers en de Diekhookse Klumpkes, die dit jaar de organisatie voor hun rekening hebben genomen.
Elke folkloristische dansgroep heeft zich op haar eigen wijze gepresenteerd, met hun dansen en een nadere invulling van het eigen halve uur.
Zo gingen de Diekhookse Klumpkes volledig op in hun verhaal, samengesteld en voorgedragen door niet dansend lid Erik Wehning, partner van muzikante Annette. De Klumpkes gingen op reis door Berkelland en dansten de dansen die voorkwamen in het verhaal. Vooral de dans ‘De Zunneblume’ oogstte groot applaus, toen de bloem zich opende!
De Plaggenmeijers nodigden een paar keer het publiek uit om mee te dansen, in de hoop hier nieuwe leden uit te winnen. Eens per maand oefenen ze al samen met de Lebbenbruggedansers.
De Lebbenbruggedansers toonden naast hun dansen een andere folklore, namelijk die van de Elfstedentocht, die als alternatieve tocht op deze winterse zondagmiddag in Borculo werd verreden. Winnaar Paul Kox reed nog een ereronde op zijn alternatieve schaatsen.
De Achterhoekse Folkloredansers sloten de serie optredens af, ook met een verhaal rond hun dansen, over de verschillende seizoenen en met ‘romantiek op het platteland’ van Drikusman en zijn Hendrikje.
Alle groepen hebben de folkloremiddag beëindigd met een heerlijk buffet bij Kerkemeijer en zien elkaar in ieder geval bij de Berkellandmiddag 2019 in Rekken. Heeft u belangstelling om eens te komen kijken tijdens één van de oefenavonden? Neem gerust contact op met de folkloristische verenigingen.

Advertentie:


Booking.com

Deel dit bericht:

Lees ook

  • 6 juli 2022

    BORCULO – Op woensdag 6 juli hebben de leerlingen van de Heuvelschool uit Borculo een cheque van €500 uit mogen reiken aan stichting

  • 6 juli 2022

    BORCULO – Mevrouw G.H. Ordelman-Heinneman uit Borculo wordt binnenkort 103 jaar. Op dinsdag 19 juli 2022 hoopt ze haar verjaardag te vieren. Mevrouw

  • 6 juli 2022

    HAARLO – Op 9 juli 2022 zal de eerste editie van het nieuwe festival Halfway Hairlow in Haarlo plaatsvinden. Een nieuw festival voor

Booking.com