Algemeen
Borculo

17 februari 2018

Autobedrijf Nico Bruggink al 60 jaar de ‘Dorpsgarage’ van Borculo

Autobedrijf Nico Bruggink al 60 jaar de ‘Dorpsgarage’ van Borculo

BORCULO – Onder de naam ‘Garage Bruggink’ werd in 1958 de oorsprong gelegd voor Autobedrijf Nico Bruggink. De kleine werkplaats aan de Lochemseweg is de afgelopen 60 jaar uitgegroeid tot een ruime werkplaats met grote showroom aan de Spoorstraat. De een kent ze als dorpsgarage, de ander als Mazda-dealer, maar voor de vaste klanten zijn het toch vooral Nico en Petra Bruggink die al jarenlang samen met hun team vol bezieling het bedrijf runnen.
Het begon allemaal met reparaties aan auto’s, maar daar kwam al snel de verkoop bij. Van hun werkplaats aan de Lochemseweg verhuisden ze in 1963 naar de Spoorstraat waar ze eveneens Simca-dealer werden. “Auto’s waren in opkomst. Mijn ouders hadden de eerste showroom in Borculo. Het was wel echt een bezienswaardigheid, als we een show hadden dan zat het bomvol”, weet Nico Bruggink zich te herinneren. Van de Simca ging Bruggink korte tijd over op Honda om daarna in 1987 bij Mazda uit te komen. Het merk waar Nico Bruggink tot op de dag van vandaag met gepaste trots dealer van is. Maar daarnaast is hij ook nog steeds de ‘dorpsgarage’ waar iedereen met zijn of haar auto terecht kan voor onderhoud, of een auto van een ander merk.
Nico en Petra Bruggink namen in 1995 het bedrijf over van Nico’s ouders. “Als veertienjarige begon ik als autopoetser. Daarna werd ik monteur, werkte ik in het magazijn en werd chef werkplaats. Stap voor stap leerde ik alle facetten van het bedrijf kennen en kon ik meer en meer overnemen van mijn vader”, vertelt Nico Bruggink die in 2016 zijn showroom compleet liet renoveren.
Klantcontact heeft bij Autobedrijf Nico Bruggink altijd voorop gestaan. “We vinden het mooi als klanten bij ons terug komen. We halen veel voldoening uit het contact met onze klanten. Soms komen ze gewoon even langs voor een praatje of een kopje koffie. De verbinding die we met onze klanten hebben, het hartelijke, dat vinden we het mooiste van ons werk.”
Op zondag 6 mei willen Nico en Petra Bruggink hun 60 jarig bestaan vieren. Op deze dag is ook de voorjaarsfair in Borculo. Klanten, relaties en andere belangstellenden zijn vanaf 12 uur welkom. Deze middag is ook de Simca-club aanwezig met een aantal auto’s, wordt er muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 gedraaid en er is vertier voor kinderen zoals een clown en een springkussen. “We zouden het heel fijn vinden als er veel oud-werknemers en (oud) klanten op deze dag langs komen om ons 60-jarig bestaan samen te vieren. Dus heeft u bij ons gewerkt of kent u iemand die bij ons gewerkt heeft, kom dan vooral langs. Want wie weet herken je jezelf of een bekende op de oude foto’s die we deze dag tonen.”
Nico en Petra Bruggink verzoeken oud-werknemers zich aan te melden voor deze dag. Dat kan via petra@bruggink.nl. Er komt tevens een speciale Facebookpagina waarop de komende tijd veel oude beelden te zien zijn. Deze eventpagina is te vinden via de Facebookpagina van Autobedrijf Nico Bruggink.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook