Algemeen
Borculo

22 februari 2018

Expositie ‘Kunst uit de kamer’ bij de Weemhof

Expositie ‘Kunst uit de kamer’ bij de Weemhof

BORCULO – Op zondag 11 maart 2018 wordt de expositie Kunst uit de Kamer in de Weemhof geopend door Jan Zappeij, oud wethouder van de gemeente Berkelland. Al pratend werd door hem het prachtige idee geopperd om kunst uit de woonkamers te laten zien aan elkaar. Dat idee heeft de Weemhof opgepakt en op de uitnodiging hebben meer dan 25 mensen gereageerd!
De Weemhof wil muziek en kunst onder de aandacht te brengen van een groter publiek en organiseert daarom de expositie ‘Kunst uit de kamer’. Ieder ingebracht kunstwerk is gekregen of gekocht en heeft betekenis voor de eigenaar. Dit verhaal is door iedereen verteld en vormt een onderdeel van de expositie. Omdat muziek en beeldende kunst elkaar zo goed stimuleren, is voorafgaand aan de opening een piano concert door Irene Venderbosch-Post. Zij speelt stukken uit Musica Callada van Frederico Mompou. “ muziek met de stem van de stilte”.
Op zondag 11 maart 2018 gaan de deuren open vanaf 14.45 uur. De toegang is gratis maar een vrije gift is van harte welkom. Het concert van Irene Venderbosch begint om 15.00 uur, de opening expositie Kunst uit de kamer om 16.00 uur.
Musica Callada
Irene Venderbosch speelt boek 1 en 2 van Musica Callada van Frederico Mompou. Het eerste boek is uit 1959 en het tweede boek uit 1962. Frederic Mompou i Dencausse (1893-1987) is een Catalaanse componist die vooral bekend is om zijn pianomuziek. Vaak wordt hij omschreven als een miniaturist vanwege zijn korte composities die het stempel ‘delicaat’ en ‘intiem’ hebben gekregen. Zijn stijl is impressionistisch en heeft soms iets weg van ‘minimal music’, waardoor het werk een meditatief karakter krijgt. Meer over het concert en Irene Venderbosch leest u op www.deweemhofborculo.nl. Het concert begint om 15.00 uur. De toegang is gratis, een vrije gift is welkom.
Opening expositie Kunst uit de Kamer
In de krant en in een nieuwsbrief stelde de Weemhof de vraag: “Wie heeft thuis kunst met een verhaal en wil dat met ons delen in de Weemhof”? Een groot aantal mensen uit Borculo en omgeving heeft daarop gereageerd, waaronder onze burgermeester, dhr. J. van Oostrum van Berkelland en wethouder van cultuur mevr. J. Pot. Het zijn zeer verschillende, verrassende, prachtige kunstwerken, met elk een mooi verhaal, die u zeker moet komen bekijken. Op de website van de Weemhof, www.deweemhofborculo.nl, is meer te lezen

Advertentie:

Booking.com

Lees ook