Algemeen
Borculo
Featured

24 februari 2018

Tentoonstelling Heerlijkheid Borculo in Joriskerk

Tentoonstelling Heerlijkheid Borculo in Joriskerk

BORCULO – De Stad en Heerlijkheid Borculo kent een rijke geschiedenis. De stad Borculo was de hoofdplaats van de gelijknamige Heerlijkheid. Men veronderstelt dat de stad genoemd is naar het kasteel, maar als plaats wordt Borculo pas in 1337 genoemd. In dat jaar werd er een kapel gesticht, de huidige Joriskerk.
In 1777 kocht Prins Willem V de Heerlijkheid Borculo en de in het kasteel gevestigde stoeterij. Sinds die tijd zijn de Oranjes verbonden met Borculo. Koning Willem-Alexander draagt nog steeds de titel: Heer van Borculo. Prins Willem V is dus verbonden met de geschiedenis van Borculo. Peter Nieuwenhuis van de Historische Vereniging heeft er voor gezorgd dat er een bronzen beeld van Willem V komt. Dit beeld komt bij de Joriskerk te staan en zal op donderdag 8 maart a.s. worden onthuld.
Ter gelegenheid van deze onthulling kan de prachtige tentoonstelling over de geschiedenis van de Stad en Heerlijkheid Borculo in de Joriskerk bezocht worden. De geschiedenis wordt op panelen in woord en beeld vermeld.
De groepen zeven en acht van de basisscholen komen de tentoonstelling op 9 maart bekijken. Fijn dat er van de zijde van de scholen zoveel belangstelling voor deze tentoonstelling is.
Wilt u deze laatste mogelijkheid om deze tentoonstelling te bezoeken niet missen, komt u dan zaterdag 10 maart naar de Joriskerk in Borculo. De kerk is open van 12.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook