Algemeen
Borculo

22 maart 2018

Veel klachten over illegale kap rondom waterzuivering

Veel klachten over illegale kap rondom waterzuivering

BORCULO – Na bijna een jaar is er nog steeds geen nieuwe bestemming gevonden voor het terrein van het voormalige rioolwaterzuivering. Verboden kap door Waterschap Rijn & IJssel heeft ervoor gezorgd dat het vervallen terrein in beeld is gekomen. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen door de nieuwsgierigheid van kinderen die er spelen. “Daarbij is het een lelijk aanzicht voor de wijk Het Elbrink en de entree van Borculo komende vanaf Barchem”, aldus meerdere inwoners van ’t Elbrink en de Barchemseweg.
Het complex, eigendom van Waterschap Rijn en IJssel staat al een lange tijd leeg. Vorig jaar werd er al met inwoners van de Berkelstad samen met architect Jan Stuyt gepraat over verdere invulling. Echter is hier nog niets uit voortgekomen.
Eerst waren er plannen om er huizen te bouwen, maar omdat Berkelland zich in een krimpregio bevindt mag dit echter niet. De architect is nog steeds bezig met de invulling en herinrichting van het gebied.
Na de storm van 18 januari 2018 heeft Waterschap Rijn en IJssel een vergunning aangevraagd voor kap van zieke en omgewaaide bomen. Echter kapte Waterschap tegen de regels in ook gezonde bomen, de kap is daarom op last van de burgemeester Joost van Oostrum stil gelegd. Ruim 1 derde van de bebossing is helaas door de kap al verwijderd. Een “lelijk” aanzicht en opgestapelde boomstammen waar kinderen graag op spelen zorgde voor grote onrust en vragen in de wijk.
Advertentie:

Booking.com

Lees ook