Algemeen
Borculo

27 maart 2018

Nieuw vaarseizoen voor de Berkelschippers

Nieuw vaarseizoen voor de Berkelschippers

BORCULO – Vorige week is in Borculo de Berkelzomp Jappe weer te water gelaten. Vrijdag 30 maart a.s., op Goede Vrijdag, begint hij aan zijn 29e vaarseizoen.
In de winter is door alle vrijwilligers groot onderhoud gepleegd en kreeg Jappe weer een schilderbeurt. Jappe is dit jaar uitgerust met een nieuwe fluisterstille motor. De schippers zien vol verlangen uit naar het nieuw seizoen. De schippers hopen weer veel gasten te kunnen ontvangen in de Zompenloze aan de Graaf Wichmanstraat 48. En met hen een plezierige tocht over de Berkel te maken.
Naast de reguliere tocht over de oude en nieuwe Berkel blijven de nieuwe arrangementen van vorig jaar gehandhaafd. Zo was deelname aan de Nacht van de Nacht een groot succes met veel vaargasten. Ook voor de vaarten in combinatie met wandeling onder begeleiding van een IVN gids was veel belangstelling. En voor wie genieten wil van een prachtige zonsondergang op de Berkel kan in de zomer boeken voor een Moonlight tocht. ​Op www.stichtingberkelzomp.nl staat informatie over alle vaarmogelijkheden en arrangementen. Boeken gaat via Toeristische Informatie Borculo onder tel. nr. 0545271966. Ook varen er zompen van Stichting de Berkelzomp in Eibergen, Lochem en Almen.

Schoolproject

Het Watermuseum in Arnhem, samen met het Waterschap Rijn en IJssel, kent een educatief schoolproject over de Berkel. Met de Berkelzompen in Borculo en Eibergen verzorgen de Berkelschippers de vaartocht als onderdeel van het project. Alle scholen in het werkgebied van het Waterschap hebben daarover inmiddels informatie ontvangen via de mail. In voorgaande jaren hebben veel scholen dit interactieve ochtendprogramma als zeer boeiend en leerzaam ervaren. De basisscholen kunnen deelname voor hun groep 7 of een combinatiegroep 7/8 aanmelden bij het Watermuseum te Arnhem via een mail naar info@watermuseum.nl.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook