Algemeen
Berkelland

27 maart 2018

Hertelling stemmen gemeente Berkelland

Hertelling stemmen gemeente Berkelland

BORCULO – Maandagavond, 26 maart, heeft er een extra raadsvergadering plaatsgevonden over het verzoek van wethouder Han Boer (partij D66). Hij wilde een hertelling van de uitgebrachte stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen week. De hoofdreden hiervoor was een verschil van 9 stemmen om een restzetel met het CDA.
Ook Anjo Bosman, fractievoorzitter van Gemeente Belangen, had vraagtekens bij de telling, omdat er bij sommige stembureaus een aantal zaken niet goed genoteerd waren. Met een hertelling wilde ze dan ook die twijfel weghalen. Alsmede hierom heeft de gemeenteraad besloten dat er een hertelling plaatsvindt van de uitgebrachte stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Het CDA, de grootste partij binnen Gemeente Berkelland, zag niets in een hertelling. Gerard Hilhorst, de fractievoorzitter, van het CDA zag te weinig redenen om de stemmen te hertellen. Vandaag vanaf 09.00 uur is er begonnen aan deze hertelling.
Vanavond om 19.30 uur is er opnieuw een raadsvergadering. Op deze agenda staat onder andere die uitslag van de hertelling gemeenteraadsverkiezingen en afscheid van vertrekkende raadsleden op het programma. Iedereen is van harte welkom in de raadszaal of kan live meekijken via www.webcast.nl/berkelland
Foto van afgelopen woensdag

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook