Algemeen
Berkelland

28 maart 2018

Hertelling stemmen Berkelland levert geen verandering op

Hertelling stemmen Berkelland levert geen verandering op

BORCULO – Dinsdag 27 maart werden alle stemmen van de Gemeenteraadsverkiezingen in Berkelland herteld. De D66 hoopte hiermee een een restzetel te bemachtigen ten koste van het CDA. Het ging om een verschil van 9 stemmen.
Ook Anjo Bosman, fractievoorzitter van Gemeente Belangen, had vraagtekens bij de telling, omdat er bij sommige stembureaus een aantal zaken niet goed genoteerd waren. Met een hertelling wilde ze dan ook die twijfel weghalen. Na de hertelling bleek dat het verschil nog kleiner was dan de 9 stemmen, de restzetel blijft hiermee in handen van het CDA.
Overzicht zetels:

  • CDA, 8 zetels
  • Gemeentebelangen, 5 zetels
  • D66, 4 zetels
  • VVD, 4 zetels
  • PvdA, 2 zetels
  • OBL, 2 zetels
  • Groenlinks, 2 zetels

Alle stemmen werden herteld in het gemeentehuis in twee groepen van 15 tellers. In de raadsvergadering van dinsdagavond werd de uitslag officieel vastgesteld.

CDA Berkelland stelt Gelders Statenlid Jaap Jonk aan als verkenner

Het CDA heeft, als grootste fractie in Berkelland, het voortouw genomen bij de coalitievorming. Op vrijdag 23 maart jl. heeft CDA fractievoorzitter Gerard Hilhorst tijdens de officiële uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt dat zijn partij in deze fase van het proces wil gaan werken met een verkenner.
De CDA fractie is verheugd dat het Gelders Statenlid (CDA) Jaap Jonk bereid is gevonden om de komende week verkennende gesprekken te voeren met alle fracties over de duiding van de uitslag van de verkiezingen van 21 maart 2018. Jaap Jonk beschikt over veel bestuurlijke ervaring, hij was onder meer 9 jaar fractievoorzitter in Berkelland, momenteel maakt hij deel uit van de Provinciale Staten van Gelderland.
Deze fase zal rond 11 april afgerond zijn, daarna zal een informateur de coalitievorming verder begeleiden. De zetelverdeling na de verkiezingen is als volgt: CDA 8, GB 5, D66 4, VVD 4, PvdA 2, GL 2, en OBL 2. Het CDA vertrouwt op een goed en zorgvuldig proces en wenst de verkenner veel succes met zijn werkzaamheden.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook