Algemeen
Borculo

31 maart 2018

Afsluiting project ‘Theater’ O.B.S. Noord

Afsluiting project ‘Theater’ O.B.S. Noord

BORCULO – O.b.s. Noord heeft het jaarlijkse project afgesloten met een leuke happening op school. Het thema was dit jaar ‘Theater’. Er was een tentoonstelling in alle lokalen. Door de ouderraad van school Noord werd een wandeltocht georganiseerd. Ook mochten de leerlingen meedoen met het open podium, wat een groot succes was met de 21 groepjes die zich hadden opgegeven. Theater Raaf, die was ingehuurd door de school, was er ook bij met 3 levende standbeelden.
De leerlingen hebben 3 weken aan het thema ‘Theater’ gewerkt. Er werd veel in de klassen gewerkt over de verschillende disciplines die bij dit onderwerp horen. Ook de creatieve, beeldende kant werd zeker meegenomen. Creativiteit staat hoog in het vaandel op school Noord. Er zijn hele mooie poppen gemaakt van o.a. sokken, blikken, pompoenen, stokken en zelfs van gordijnroedehouders. Hiermee kon worden gespeeld in hele grote eigengemaakte poppenkasthuizen van superdozen. De leerlingen werden geïnspireerd door Arida`s poppentheater. Een week voor de start van het project kwam Arida een workshop geven, waardoor de leerlingen al een beetje warmliepen voor het project.
Voor alle groepen was er in deze periode een voorstelling. De onderbouwgroepen gingen de voorstelling bezoeken bij het gebouw van de Volharding en de bovenbouwgroepen bij de van Gellicumzaal in Neede. Ook mochten alle kinderen 1 of 2 workshops volgen die bij de voorstelling hoorden. Dit alles werd georganiseerd door Muziek en Kunstwijs en de interne cultuur coördinatoren. De voorstellingen waar de leerlingen naartoe zijn geweest zijn : ‘10 x Daan = moed’ voor de onderbouw, ‘De snelste zebra van de wereld’ voor de middenbouw en ‘Cliffhanger’ voor de bovenbouw.
Er waren ook nog een aantal voorstellingen/workshops op school, waaronder ‘Mina`s Muziektheater’, ‘Timo`s toverbos’ en ‘de Highland Valley’.
Al met al hebben de leerlingen en leerkrachten genoten van alle activiteiten en ook voor de ouders was het een leuke afsluiting.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook