Algemeen
Borculo

12 april 2018

5e editie Konings Sport Experience in Borculo

5e editie Konings Sport Experience in Borculo

BORCULO – Op vrijdag 20 april organiseren alle basisscholen uit Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo in samenwerking met de Sport Federatie Berkelland (SFB) voor het 5e jaar op rij de Konings Sport Experience Borculo.
Sinds 2014 worden de 3 sportevenementen: de Koningsspelen, de schoolsportdag en de Sport Experience samengevoegd in 1 grote sportdag voor de groepen 5 t/m 8. De dag bestaat uit twee verschillende onderdelen, namelijk de atletiekonderdelen waar de leerlingen een diploma voor krijgen en het onderdeel “Sport Experience”, waarbij de kinderen kennis gaan maken met verschillende bijzondere en niet alledaagse sporten, georganiseerd door de SFB.
De atletiekonderdelen vinden onder leiding van ouders en leerkrachten plaats op de velden van KV Olympia ‘22 en de Sport Experience zal plaatsvinden op de velden van v.v. Reünie. Onderdelen van de Sport Experience worden begeleid door leerlingen van het Graafschap College richting Sport en Bewegen uit Doetinchem.
Enkele onderdelen van dit jaar zijn bijvoorbeeld: Expeditie Robinson, flag football, volleyton, mountainbiking, archery attack, survival, golf, lacrosse en dans. In de ochtend gaan de kinderen uit de groepen 7/8 naar de atletiekonderdelen 8:45-11.15 uur en de groepen 5/6 naar de Sport Experience en in de middag 11:45 – 14:15 uur wordt het omgedraaid.
In totaal komen er 20 april 528 leerlingen in actie. Iedereen is welkom om te komen kijken!

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook