Algemeen
Borculo

12 april 2018

Kwartet Amuze werkt mee aan Zang/pianofestival in Joriskerk Borculo

Kwartet Amuze werkt mee aan Zang/pianofestival in Joriskerk Borculo

BORCULO – Sinds enkele jaren komt het Ad-hoc kwartet van Amuze samen om op aanvraag liederen te zingen, uit verschillende landen, tijdperken en in verschillende stijlen. Het kwartet bestaat uit sopraan Marianne Weenink, alt Hermien Wiselius, tenor Erik Mak en bariton Jan van Voorst.
Marianne en Jan vormen al langer een zangduo en hebben, evenals Erik Mak, les van zangpedagoge Lidy Dekker. Hermien Wiselius heeft in het verleden ook bij diverse pedagogen les gehad. Zowel Jan, Erik als Hermien zingen bij het Vocaal Ensemble Lochem. Al naar gelang de mogelijkheid om samen te kunnen oefenen en uit te voeren kan Amuze van samenstelling wisselen. Marianne heeft in 2000 de opleiding amateur koordirigente en kerkmusicus III afgerond en heeft in 2007 de algemene muziekvakken aan het conservatorium met goed gevolg afgesloten. Zij is vanaf 1999 werkzaam als koordirigente en leidt tegenwoordig het koor De Lofstem in Borculo. Zij begeleidt ook de Taize vieringen in Lochem op de piano. Tevens is ze “Muzebrenger” bij de organisatie” De Muzemantel” en laat ze, op verzoek, dementerenden van muziek genieten.
Het koor De Lofstem m.m.v. pianiste Sylvia Klaverstijn organiseert dit festival, waarbij veel Borculose zangtalenten te horen zullen zijn. Het dameskoor Primavera onder leiding van Ina Sprick, m.m.v. Frank Sterenborg, het mannenoctet Octo Viri, de soliste Carlijn Middelhof en de jonge pianist Dirk Udo. Inlichtingen bij de voorzitter Betsy Stronks, 0545 273129.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook