Algemeen
Berkelland

26 april 2018

Acht Berkellanders ontvangen Koninklijke onderscheiding

Acht Berkellanders ontvangen Koninklijke onderscheiding

BERKELLAND – Burgemeester drs. J.H.A. van Oostrum reikt op donderdag 26 april 2018 om 10.00 uur bij gelegenheid van de jaarlijkse lintjesregen aan acht personen een Koninklijke Onderscheiding uit. De uitreiking is in het gemeentehuis van Berkelland aan de Marktstraat 1 in Borculo. De acht Berkellanders zijn:
– Mevrouw Fien Scharenborg-Jolij uit Beltrum (85 jaar), Lid in de Orde van Oranje- Nassau
– Mevrouw Diny Rietman uit Eibergen (80 jaar), Lid in de Orde van Oranje- Nassau
– De heer Herman Kruijt uit Borculo (71 jaar) Lid in de Orde van Oranje- Nassau
– De heer Gerard Nekkers uit Borculo (71 jaar), Lid in de Orde van Oranje- Nassau
– De heer Tonny Hukker uit Ruurlo (62 jaar), Lid in de Orde van Oranje- Nassau
– De heer Wim Tijink uit Eibergen (60 jaar), Lid in de Orde van Oranje- Nassau
– De heer Jan Willem Gerrit Klokman uit Ruurlo, (57 jaar) Lid in de Orde van Oranje- Nassau
– De heer Luc Smeenk uit Rekken (56), Lid in de Orde van Oranje- Nassau

Mevrouw Fien Scharenborg-Jolij

Zij is sinds van 1994 actief voor de samenleving en ontvangt de onderscheiding voor de volgende verdiensten:
– Van 1994 tot 2010 was ze actief voor de locatieraad Beltrum van de Beltrumse Kerk ‘Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming’. En van 1994 tot 2014 bracht ze het blad Kerkbalans rond. Vanaf 1994 (16 jaar lang) heeft ze meegewerkt met het invouwen van het parochieblad ECHO.
– vanaf 1996 is ze actief bij de Oecumenische Raad Beltrum-Groenlo-Lievelde waar ze in Beltrum verantwoordelijk is voor de organisatie van de viering of avondgebed van de Oecumenische Raad van Beltrum, Groenlo en Lievelde.
– In 2000 was ze ook actief bij de filmploeg van deze kerk en actief als lector.
– Vanaf 2003 is ze penningmeester.
– Bij de Katholieke Bond van en voor ouderen Gelderland (KBO Gelderland), voor de Beltrumse afdeling Samenlevenkbo heeft ze diverse functies bekleed: Van 2002 tot 2015 als lid van de seniorenraad, van 2003 tot 2015 als secretaresse én in 2008 als penningmeester.
Op basis van haar langdurige inzet voor de samenleving kan mevrouw Fien Scharenborg-Jolij gekwalificeerd worden als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Gelet de aard en de duur, uitstraling en betekenis van haar activiteiten heeft het Zijne Majesteit behaagd mevrouw Fien Scharenborg-Jolij te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Diny Rietman

Zij is sinds 1975 actief voor de samenleving en ontvangt een onderscheiding voor de volgende verdiensten:
– In 1975 stond ze aan de wieg van de oprichting van de Vrouwenvereniging ‘Onnépro.
– Dat mevrouw Mevrouw Rietman bij de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB als vrijwilliger (vanaf 1997) de kerk schoon maakt en vanaf 2004 het kerkblad ‘Lichtvenster’ uitbrengt. Verder was ze ook bestuurslid (2006) en secretaris (2013) en kosteres (vanaf 2016)
– Bij de Poolse Stichting Nasze Kamiene (Pools voor ‘Onze Stenen’) oprichtster en voorzitter (1990 tot 2003). Ze was de oprichter en voorzitter van deze stichting, die als doel heeft de kindertehuizen in Polen op allerlei terreinen te helpen.
– Bij Kulturhus ’t Spieker in Eibergen verleent ze (2002 tot heden) als vrijwilliger bij de voorstellingen haar medewerking.
– Bij Home-Start Achterhoek (Home-Start en Home-Star) heeft ze tussen 2003 en 2014 als vrijwilligster menig gezin ondersteund.
– Bij de Stichting Bewoners Whemerhof, is ze sinds november 2016 voorzitter.
Op basis van haar langdurige inzet voor de samenleving kan mevrouw Diny Rietman gekwalificeerd worden als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Gelet de aard en de duur, uitstraling en betekenis van haar activiteiten heeft het Zijne Majesteit behaagd mevrouw Diny Rietman te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Herman Kruijt

Hij is sinds 1983 actief voor de samenleving en ontvangt een onderscheiding voor de volgende verdiensten:
– Bij Stichting Zwem-en Squashcentrum in Borculo als bestuurslid (1983-1987) en als bestuurder (1987-heden).
– Bij de Vereniging The Highland Valley Pipes & Drums in Borculo als actief lid (2001-heden).
Op basis van zijn langdurige inzet voor de samenleving kan de heer Herman Kruijt gekwalificeerd worden als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Gelet de aard en de duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteiten’ heeft het Zijne Majesteit behaagd de heer Kruijt te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De heer Gerard Nekkers
Hij is sinds 2002 actief voor de samenleving en ontvangt een onderscheiding voor de volgende verdiensten:
– Bij de Stichting Evenementen Commissie van Buurtvereniging Dijkhoek als voorzitter en vrijwilliger (2002-heden) en als vrijwilliger voor de Toneelvereniging Ons Genoegen.
– Als voorzitter en chauffeur (2012-heden) van de Noaberbus van de Stichting Berkelland Oproep Bus (BOB)
– Bij Stichting Cultuur en Spel als actief lid (2002-2012) en penningmeester (gedurende 6 jaar). En als vrijwilliger onder andere betrokken bij de organisatie van de Achterhoekse Smokkeltochten en de jaarlijkse Taptoe.
– Als chauffeur (2011-2016) van de Buurtbus Neede (Arriva).
Op basis van zijn langdurige inzet voor de samenleving kan de heer Nekkers gekwalificeerd worden als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Gelet de aard en de duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteiten’ heeft het Zijne Majesteit behaagd de heer Nekkers te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Tonny Hukker

Hij is sinds 1973 actief voor diverse verenigingen en stichtingen. En sinds 40 jaar het boegbeeld van de Toneelvereniging Tot Nut en Genoegen.
– Bij de Toneelvereniging Tot Nut en Genoegen (TNEG/Brooks Toneel), diverse functies bekleed: bestuurslid, secretaris, waarnemend voorzitter en tot slot voorzitter (vanaf 1973 tot 2017).
– Bij Jong Gelre Ruurlo, als bestuurslid (1973 tot 1976) en actief als lid van de sportcommissie (1973 tot 1981).
– Bij de Buurtvereniging Het Broek en Omstreken van 1974 tot 1997 als omroeper bij de autocross in ’t Broek en tot 2012 actief als presentator voor jeugdplaybackshow en het volwassen playback- en soundmixshow.
– Bij de Stichting Autocross Oost Nederland van 1978 tot 1986 actief voor deze stichting als jurylid tijdens de autocrosswedstrijden in Halle en deed als omroeper verslag van de autowedstrijden.
– Ook bij de Vereniging Halmac, lid van de sportcommissie (1978 tot 1986).
– Bij de koren Markant en Sing a Song actief lid vanaf 1988 voor de koren. Als manusje-van-alles en als toneelmeester tijdens diverse jubilea.
– Bij Buurtvereniging de Kangoeroe in Ruurlo, actief lid technische commissie (Vanaf 1995 tot 2017).
– Bij de Oranjevereniging Ruurlo, secretaris ( 2005 tot 2009).
– Bij de Klootschietvereniging ’t Broek, bestuurslid (2015) en voorzitter (2016).
Op basis van zijn langdurige inzet voor de samenleving kan de heer Huuker gekwalificeerd worden als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Gelet de aard en de duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteiten , met als zwaartepunt de activiteiten op het terrein van de cultuur, het Zijne Majesteit behaagd de heer Tonny Hukker te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Wim Tijink

Hij is sinds 1979 actief voor de samenleving en ontvangt een onderscheiding voor de volgende verdiensten:
– In 1979 heeft hij de Carnavalsvereniging “de Hookers” opgericht als president en het boegbeeld van de club.
– Ook was hij als de leadzanger van het Hookers zangkoor dat tijdens het regionale schlagerfestival voor carnavalsverenigingen diverse 1e prijzen heeft behaald. Verder is hij ook de promotor voor deelname aan de jaarlijkse carnavalsoptocht van Eibergen en Neede. Voor zijn verdiensten voor het lokale carnaval en samenleving is hij in 2001 onderscheiden met de gouden Waterrotn.
– Bij iedere carnavalsvereniging prins Carnaval geweest en heeft op een natuurlijke wijze een enthousiaste bijdrage geleverd voor de samenwerking in het Eibergse carnaval.
– Oprichter van de Biljartvereniging ’t Heukske in 1979 en sindsdien ook bestuurslid. Na de oprichting 25 jaar bekleedt hij de functie van wedstrijdleider en de laatste 12 jaar als bestuurslid.
– In 1988 als bestuurslid van de voorbereidingscommissie voor de viering van de 800-jarig bestaan van de toenmalige gemeente Eibergen.
– Als bestuurslid (1988 – 2000) doorgegaan – na het succes van “Eibergen 800 jaar – met een jaarlijkse zomerfeestweek voor de bevolking van Eibergen en omgeving.
– Bij het Vogelschieten Eibergen, bestuurslid van (1988-2016)
– Bij de Stichting Draaimolen, mede-oprichter en bestuurslid (2001 tot 2016).
– Bij het Openluchttheater Eibergen, mede-oprichter en bestuurslid (2001-2012), vanaf 2005 vrijwilliger en aanspreekpunt voor het horecadeel.
– Verder ook gastheer en aanspreekpunt voor diverse verenigingen die gehuisvest zijn in Café Tijink in Eibergen.
Op basis van zijn langdurige inzet voor de samenleving kan de heer Wim Tijink gekwalificeerd worden als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Gelet de aard en de duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteiten heeft het Zijne Majesteit behaagd de heer Wim Tijink te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Jan Willem Gerrit Kolkman

Hij is sinds 1981 actief voor de samenleving en ontvangt een onderscheiding voor de volgende verdiensten.
– Bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) diverse functies (1981-heden): vrijwilliger en secretaris.
– Bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) als jurylid (1992 tot heden).
– Bij de KNHS, Regio Achterhoek-Oost, als voorzitter (van 2000 tot 2011).
– Bij de Ponyclub ‘De Barchruiters’ voorzitter (Van 2005 tot 2012).
– Bij het Onderling Paardenfonds ‘Wildenborg en omstreken’ vrijwilliger (2007 tot heden) en voorzitter (2014 tot heden). En van 2007 tot 2015 ook actief als commissaris.
– Bij Buurtvereniging De Bruil e.o., bestuurslid (1985 tot 1990)
– Bij Friesland Coberco als regio bestuurslid (1998 tot 2002).
– Bij Basisschool de Driesprong Ruurlo was u van 2009 tot 2012 lid van de medezeggenschapsraad.
Op basis van zijn langdurige inzet voor de samenleving kan de heer Jan Willem Gerrit Kolkman gekwalificeerd worden als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Gelet op de bestuurlijke aard en de duur, regionale uitstraling en betekenis van zijn activiteiten met als zwaartepunt de activiteiten op terrein van de hippische sport heeft het Zijne Majesteit behaagd de heer Jan Willem Gerrit Klokman te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Luc Smeenk

Hij is sinds 1987 actief voor de samenleving en ontvangt een onderscheiding voor de volgende verdiensten. Zijn vrijwillige activiteiten voor:
– Als bestuurslid (1987-1992), voorzitter (1992-2010), secretaris (2010-heden), en vrijwilliger (1987-heden) voor de schietvereniging Haak en Hoek in Groenlo-Zwolle.
– Als algemeen bestuurslid 1995-heden, mede-organisator jaarlijkse jeugdtoernooi 2004-2010 van de Technische Commissie van de Schietbond Groenlo-Eibergen-Borculo (GEB).
– Als bestuurslid (2014-2016), voorzitter (sinds 2016) en vrijwilliger van de Motorclub Hamaland in Groenlo.
Op basis van zijn langdurige inzet voor de samenleving kan de heer Luc Smeenk gekwalificeerd worden als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen
heeft gestimuleerd. Gelet de aard en de duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteiten, met zwaartepunt op het terrein van de schietvereniging, heeft het Zijne Majesteit behaagd de heer Luc Smeenk te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Foto: onderscheidingen 2017

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook