Home » Borculo » Heropening ontmoetingsplek zintuigentuin de Berkelhof
Algemeen
Haarlo

30 april 2018

Heropening ontmoetingsplek zintuigentuin de Berkelhof

Heropening ontmoetingsplek zintuigentuin de Berkelhof

HAARLO – Stichting De Berkelhof biedt dagbesteding en wonen voor volwassen mensen met een verstandelijke beperking.

Zintuigentuin

In 2013 is op eigen initiatief de zintuigentuin opgezet. De zintuigentuin heeft zich ontwikkeld tot een ontmoetingsplek van mensen met én zonder beperking. Uit het beleven van de zintuigentuin is de behoefte gebleken om dit prachtige initiatief uit te diepen door middel van de aanschaf van nieuwe, aanvullende toestellen. Voor jong en oud, voor mensen met én zonder beperking is er veel te doen en uit te proberen.
Hoe werkt het allemaal? De deelnemers van de dagbesteding helpen en vertellen wat de bezoeker moet weten. Er is uitleg over de zintuigen en wat onze hersenen allemaal kunnen – of juist soms ook niet. Begrip krijgen over hoe verschillend wij prikkels verwerken en hoe verschillend we allemaal zijn. Even bijkletsen kan natuurlijk ook. Van deze ontmoeting genieten de deelnemers en bewoners enorm!

Subsidiebedrag

De Provincie Gelderland vond dit zo’n mooi project dat ze het uitbouwen van de mogelijkheden met subsidiebedrag heeft ondersteund.
Op donderdag 26 april is de heropening geweest van de vernieuwde zintuigentuin. Gedeputeerde Bea Schouten van de Provincie Gelderland en Marijke van Haaren, wethouder van de gemeente Berkelland hebben net als directeur Susanne Krisse een woordje gedaan. Hierna heeft een bewoner/deelnemer van de dagbesteding het lint doorgeknipt! Vanaf nu mag iedereen genieten van deze prachtige, vernieuwde plek met vele mogelijkheden!
Bea en Marijke hebben het blote voeten pad beleefd en de vele bezoekers volgden haar. Gelukkig was het droog, zodat het de hele middag nog gezellig was en iedereen (jong, oud, met én zonder beperking) van elkaar en van de ontdekkingen heeft genoten.

Kom zelf beleven!

De zintuigentuin is vrij toegankelijk, juist omdat we de ontmoeting tussen onze deelnemers/bewoners en de bezoekers willen stimuleren. Voor openingstijden kijkt u op onze website www.deberkelhof.nl/zintuigentuin.
En als u er dan toch bent, is een bezoekje aan onze boerderijwinkel met huisgemaakte producten ook zeker de moeite waard!

Zorgboerderij De Berkelhof

Haarlosesteeg 4
7273 PV HAARLO
Tel. 0545-261628


Advertentie:

Booking.com

Lees ook