Algemeen
Borculo
Featured

3 mei 2018

Slecht bereik KPN in Borculo door weghalen telefoonmast

Slecht bereik KPN in Borculo door weghalen telefoonmast

BORCULO – Sindskort is het telefoonbereik van KPN zeer slecht in Borculo en omgeving. Dit komt omdat het contract tussen de Friesland Campina fabriek en KPN is beëindigd. Daardoor is de telefoonmast die op deze fabriek staat niet meer actief.
Het vinden van een goede locatie voor een nieuwe mast in het bestaande netwerk van KPN was een lastig traject en het kan nog tot december dit jaar gaan duren voordat alles weer naar behoren zal functioneren. Samen met de gemeente Berkelland is er gezocht naar een nieuwe locatie en deze is inmiddels gevonden. Echter heeft de omgevingsvergunning vertraging opgelopen. Het is wachten op externe factoren en hopen op een positief definitief besluit.

Ondernemers en 112

Op social media wordt door vele ondernemers die klant zijn van KPN gesproken over het slechte bereik. Ze zijn bang op deze manier klanten mis te lopen en inkomsten te missen, doordat zij slecht te bereiken zijn. Ook particulieren zijn bang dat ze hierdoor 112 niet meer kunnen bereiken. KPN garandeert dat dit wel mogelijk is door de masten van andere providers in de omgeving.

Tijdelijke oplossing

KPN is druk bezig met het vinden van een plek waar een tijdelijke zendmast kan geplaatst worden maar ook voor die oplossing is het wachten geblazen en is het hopen dat de gemeente snel een vergunning verleent.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook