Home » Borculo » Excelsior zoekt spullen voor 10e boeken- en speelgoedmarkt
Algemeen
Gelselaar

8 mei 2018

Excelsior zoekt spullen voor 10e boeken- en speelgoedmarkt

Excelsior zoekt spullen voor 10e boeken- en speelgoedmarkt

GELSELAAR – Voor de tiende keer organiseert muziekvereniging Excelsior Gelselaar een boeken- en speelgoedmarkt. Om in juli voor elk wat wils te kunnen bieden, gaan de enthousiaste commissieleden zaterdag 19 mei op pad om boeken, tijdschriften, strips, lp’s, cd’s, puzzels en kinderspeelgoed op te halen.
In de jaren 90 organiseerde Excelsior een aantal grote rommelmarkten. Meubels en kramen stonden opgesteld door het hele dorp en tientallen vrijwilligers waren present om de spullen aan de man te brengen. In het voormalige schoolgebouw en later in een deel van het pand van “de schoenmaker” aan de Diepenheimseweg runde de muziekvereniging een van de eerste kringloopwinkels in de regio. Nadat het laatste pand van eigenaar wisselde, ging de vereniging terug naar de basis met een rommelmarkt tijdens de Ganzenmarkt. Omdat er meer kringloopwinkels kwamen en ook Marktplaats opkwam werd later besloten het assortiment te beperken.
Een ophaaldag wordt standaard begonnen met een kop koffie en iets lekkers. Dan gaan de heren de opgegeven adressen langs om spullen op te halen en de dames beginnen met sorteren. Boeken worden gesorteerd en tijdens de markt uitgestald in categorieën als o.a. streekboeken, dialectboeken, romans, kinderboeken, thrillers, medisch en religieus.
De boekenmarktcommissie is een hechte groep, die gemeenschapszin en gezelligheid hoog in het vaandel draagt. Er vinden weinig wisselingen plaats. Diny Ooijman is lid vanaf de eerste rommelmarkt en de anderen draaien ook al jaren mee. Ze kunnen smakelijk vertellen over wat goed ging, maar ook wat (vooral tijdens transport) fout ging. Wat de ene wagen verloor, raapte de bemanning van de volgende wagen of degene die dan daar weer achter fietste weer op. Resultaat: mooie foto’s en veel hilariteit.
Bij het sorteren en op de verkoopdag wordt de commissie geholpen door vrijwilligers. Dat zijn niet alleen leden van Excelsior, maar wel al jarenlang dezelfde mensen. Iedereen heeft bij het opbouwen, tijdens de markt en na afloop bij het opruimen een vaste taak.
Het opbouwen van de markt gaat daardoor erg snel. Het opruimen echter nog sneller: de voorraad is dan aanzienlijk kleiner. Artikelen die niet verkocht zijn, worden een maand later weer te koop aangeboden tijdens de plattelandsmarkt bij Erve Brooks.
Mensen die spullen voor de boeken- en speelgoedmarkt willen laten ophalen, kunnen zich melden bij Han Rouhof: 06-50836886, Gerdie ten Have: 0545-481367 of via mail: excelsiorgelselaar@online.nl. De tweede ophaaldag is 16 juni. In overleg is tussentijds ophalen ook mogelijk

Advertentie:

Booking.com

Lees ook