Algemeen
Borculo

9 mei 2018

Pinksteren vieren bij het gemeentehuis in Borculo

Pinksteren vieren bij het gemeentehuis in Borculo

BORCULO – Na het succes van vorig jaar is de tuin van het gemeentehuis in Borculo ook dit jaar het decor voor een bijzondere oecumenische openluchtdienst op pinksterzondag 20 mei.
Geïnspireerd door de grote toeloop van vorig jaar is het thema van de viering: Mensen, mensen wat een mensen… De kerk viert dat de Heilige Geest wordt uitgestort om zo mensen te raken met de boodschap van geloof, hoop en liefde. Die Geest verbindt mensen en bij dat eerste pinksterfeest hoorden vele mensen die boodschap in hun eigen taal. Daar wil deze oecumenische viering gehoor aan geven en dit op een verrassende manier uitbeelden en vertellen.
Een groep vrijwilligers vanuit de plaatselijke parochie O.L.V. ten Hemelopneming en de Protestantse Gemeente De Wijngaard is aangestoken door dat vuur van Pinksteren om er een onvergetelijke morgen van te maken. Er zal veel muziek klinken met een echte band en het verhaal van Pinksteren zal op een inspirerende manier tot leven worden gebracht, Mensen, van jong tot oud, worden letterlijk en figuurlijk in beweging gezet. Het is een dienst van verbinding en ontmoeting en iedereen is van harte welkom om mee te doen.
Vanaf 10.00 uur is er inloop met koffie, thee en limonade. Rond 10.30 uur begint het pinksterspektakel bij de trappen achter het gemeentehuis. Er zijn stoelen aanwezig, maar neem gerust eigen stoelen, kleden of kussens mee om op te zitten. Na afloop van de dienst is er voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje.
Mocht het weer het niet toelaten dat we buiten zitten, dan wijken we uit naar de gereformeerde kerk te Geesteren. Houd de website van de kerk www.pgdewijngaard.nl en lokale websites in de gaten voor actuele informatie.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook