Algemeen
Borculo
Foto's

22 mei 2018

Pinksterconcours Borculo was een succes

Pinksterconcours Borculo was een succes

BORCULO – Dit was het dan voor dit jaar: Pinksterconcours 2018. De 2-daagse wedstrijd georganiseerd door de Hamelandse Ruiters uit Geesteren op een nieuw terrein in Borculo.
Diverse combinaties kwamen aan de start. Van jonge en beginnende bixieruiters tot de veteranen in de 40 plus. De nieuwe locatie was gelegen aan de Snofhuttedijk, tegenover de school AOC. “alles op één terrein maakt dit concours prettig en gezellig” zegt Lieke Walvoort bestuurslid Hamelandse Ruiters. Het weer was prachtig en de grond lag er goed bij. Dat was ook te merken aan de vele positieve reacties van de deelnemers en bezoekers.
Op zaterdag presteerde de ponyruiters en amazones op verschillende niveaus. In de avond werd er gestreden om de Den Hartog Bokaal voor de 40 plussers. Dit jaar gewonnen door Johannes Doeetkotte met zijn paard Red Bull. Ruim 100 combinaties deden mee op de zaterdag. Maandag kwamen de paardenruiters en amazones aan de start. Bij het springen was er een gelegenheid om twee parcoursen te rijden. Meer dan 150 deelnemers reden mee in de dressuur en/of springen op de maandag.
Ook eigen leden hebben goed gepresteerd om hun eigen wedstrijd. Chantal Thuinte wint met 200,5 punten de M2 dressuur met Zanidin. Emily Nijhof behaald een 2e prijs in het progressieve parcours klasse B en een 3e prijs in het klassieke parcours bij het springen. Linda Buunk werd 3e in de klasse L springen met Gwen.
Henkjan Klein Braskamp heeft de 40+ in de klasse L/M/Z in handicap gewonnen. Iza Venhoven met Nicandro hebben zelfs 2x de klasse B dressuur gewonnen.Tevens won zij 2x de klasse L1 dressuur met haar andere pony Okki. Meike Koeslag heeft samen met Picobello gewonnen in de klasse B dressuur.
Foto’s:Advertentie:

Booking.com

Lees ook