Algemeen
Borculo

26 mei 2018

Gerda Husken exposeert in de Joriskerk in Borculo

Gerda Husken exposeert in de Joriskerk in Borculo

BORCULO – Van 1 juni t/m 14 juli exposeert Gerda Hüsken uit Vorden (geboren in Borculo) met schilderijen in de Joriskerk. Gerda Hüsken exposeert regelmatig in ziekenhuizen, zorgcentra, bibliotheken en musea.
Tekenen zat haar in het bloed. Vanaf haar negende jaar kwamen haar talenten al aan het licht. Om haar talenten verder te ontplooien, wilde ze graag naar de kunstacademie. Helaas door familieomstandigheden was dat niet mogelijk. Ze heeft zich autodidact ontwikkeld en op zestienjarige leeftijd kreeg ze haar eerste opdrachten: portret tekenen en het schilderen van landschappen in olieverf.
Intuïtief en mystiek tekenen was een volgende fase, een innerlijke uitingsvorm. Maar vooral het tekenen en schilderen van realistische, natuurlijke onderwerpen , zoals mens, dier, landschap en stilleven, geeft haar grote voldoening. Volgens Gerda Hüsken is met potlood, inkt, pastel en verf veel moois te creëren en elk schilderij is een uitdaging om te maken.
Op dit moment werkt Gerda veel met aquarelverf en heeft daarin een eigen stijl ontwikkeld, letterlijk: “Tekenen met verf”. Tijdens de expositie kunt u Gerda Hüsken op vele zaterdagmiddagen aan het werk zien.

Tentoonstelling geschiedenis van de Joriskerk

In de consistoriekamer is een tentoonstelling over de geschiedenis van de Joriskerk met foto’s en teksten. Zeer interessant wat er met en in de eeuwenoude Joriskerk is gebeurd.

Tentoonstelling Stad en Heerlijkheid Borculo tijdens Gelredag

Zaterdag 9 juni is het weer Gelredag in Borculo. In de Joriskerk is die dag de bijzondere tentoonstelling: Stad en Heerlijkheid Borculo. Een van de laatste mogelijkheden om deze mooie tentoonstelling te bezoeken. Die dag is de kerk open van 10.00 tot 16.30 uur.

Openingstijden

Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur bent u van harte welkom in de Joriskerk. Hebt u vragen over o.a. de tentoonstelling dan zijn onze kerkrondleiders graag bereid die te beantwoorden. De toegang is vrij.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook