Algemeen
Borculo

30 mei 2018

Ricardo Chirco Nederlands Kampioen Studenten

Ricardo Chirco Nederlands Kampioen Studenten

BORCULO – Zondag 27 mei nam Ricardo Chirco van Nippon Judo Achterhoek deel aan de Nederlandse Studenten Kampioenschap judo welke gehouden werd in het Radboud Sportcentrum te Nijmegen.
Ricardo Chirco uitkomend in de gewichtsklasse onder de 81 kg, won achtereenvolgens de voorronde, kwartfinale en halve finale. In de finale stond hij tegenover een judoka uit Rotterdam en ook deze partij wist hij naar zich toe te trekken en hiermee het welverdiende goud te winnen. Met deze overwinning plaatst hij zich voor de Europese Studenten Kampioenschappen welke in 2019 plaatsvindt.
Nippon Judo Achterhoek was op nog meer plekken actief dit weekend. In Markelo vond het teamtoernooi plaats voor de judoka’s onder de 12 jaar en onder de 15 jaar. De eerste twee teams per klasse plaatsen zich voor de Nederlandse Kampioenschappen op 16 juni in Nijmegen. De jongens en meisjes onder de 12 jaar en de jongens onder de 15 jaar hebben goed hun best gedaan en zijn een mooie ervaring rijker maar hebben net het podium niet weten te halen. De meiden onder de 15 jaar hebben keihard gestreden en daarmee een ticket weten te bemachtigen voor het NK.
Antoinette Hennink was deze dag met haar team voor de Bundesliga judo te vinden in Backnang (Duitsland). Antoinette Hennink won voor haar team de partijen en zorgde zo voor een overwinning op team Wiesbaden met 8-6!
Een druk en zeer succesvol weekend voor Nippon Judo Achterhoek.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook