Dit bericht is meer dan een half jaar geleden gepubliceerd. De informatie in dit bericht is wellicht niet meer actueel.

BORCULO – Maar liefst 32 tuinen opengesteld tijdens het open tuinen weekend in de gemeenten Berkelland, Haaksbergen en omstreken. Het Open Tuinen Weekend (OTW) is dit jaar op 16 en 17 juni.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie

Voor de vierde keer worden de tuinen gepresenteerd in een speciaal OTW boekje. Hierin een kaartje opgenomen waarop u zien waar de tuinen kunt vinden. Daarnaast vindt u op de website www.ziemijntuin.nl alle actuele informatie over de tuinen die meedoen. Soms zijn de tuinen op andere momenten in het seizoen ook heel bijzonder. Denk aan het voorjaar met bollen en bloesem, of in het najaar de grastuinen, met mooie tinten en een volwassen groei. In totaal zijn er 34 tuinen, op wisselende momenten, open.

De toegang tot de tuinen is dit weekend gratis met uitzondering van de 3 Duitse tuinen in Vreden en de Kruidentuin in Eibergen. U betreedt de tuinen op eigen risico. Het spreekt vanzelf dat de tuineigenaren hun uiterste best doen om de veiligheid van de bezoekers centraal te stellen. Honden zijn niet toegestaan.

In sommige tuinen kunt u een verfrissing (koffie, thee, limonade) krijgen. In de tuinomschrijving wordt dit aangegeven. Daarnaast zijn in een aantal tuinen plantjes te koop of kunt u zaden krijgen.

Sommige tuinen bieden ook curiosa aan, of een combinatie met kunst in de tuin. Dit kunt u ook vinden in de tuinpresentaties op de site: www.ziemijntuin.nl. De boekjes zijn o.a. verkrijgbaar bij de VVV’s van Berkelland en Haaksbergen. De tuinen zijn open van 10.00 uur tot 17.00 uur, tenzij anders aangeven.