Algemeen
Geesteren

17 juni 2018

Open dag en zomerfair bij zorgboerderij ‘de Scholte’

Open dag en zomerfair bij zorgboerderij ‘de Scholte’

GEESTEREN – Op zondag 24 juni houdt Bloemen en zorgboerderij ‘de Scholte’ in Geesteren, een open dag en zomerfair. De bloemenboerderij bestaat dit jaar 35 jaar en de zorgboerderij 5 jaar. Reden voor een feestje!
Hanna Lutke Willink is begonnen met het geven van bloemschiklessen bij verschillende vrouwenverenigingen nadat ze in 1978 en 1982 kampioen van Nederland is geworden met bloemschikwedstrijden van de KMTP. Het aantal deelnemers aan de bloemschikcursussen groeide al snel uit tot een grote groep vaste cursisten die gedurende de winterperiode een aantal bloemschiklessen volgen. Tot op heden is hier nog altijd veel belangstelling voor.
Vanaf 1983 is Anet (dochter van Hanna) na een opleiding bloemsierkunst, gaan samenwerken met Hanna op de bloemenboerderij en is de Delle (het achterhuis van de boerderij) omgebouwd tot cursus ruimte. Ook komen er veel mensen voor onze speciale workshops met een bepaald thema zoals kerst, Pasen en de kinderworkshops. In 2013 is Yvonne (dochter van Anet) na een opleiding SPH, ook bij in de bloemenboerderij komen werken met een geheel nieuwe tak….de zorgboerderij. Hiervoor verzorgen we, in kleine groepjes, dagbesteding voor mensen met een beperking, dementerende ouderen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze deelnemers proberen we zoveel mogelijk te betrekken bij het dagelijks werk, zowel in de bloementuin, als ook op Delle en buiten op het erf.
Bij de boerderij hebben we 2 tuinen waar veel verschillende soorten zomerbloemen worden gekweekt. Hier van gebruiken we heel veel zelf maar ook is de tuin, in de zomer, open als zelfpluktuin. Hier kunnen mensen zelf hun boeket samenstellen en plukken.

35 jaar bloemenboerderij en 5 jaar zorgboerderij

Op zondag 24 juni vanaf 10.00 uur is iedereen welkom op Horstweg 3. De (zelfpluk)tuinen zijn geopend, de deuren van ’t Bloomenhuus (droogschuur) staan open en op de Delle is een presentatie te zien van de activiteiten op zorgboerderij en koffie/thee met zelfgemaakt gebak te verkrijgen.
Daarnaast is er een gezellige zomerfair rondom de boerderij met meer dan 30 stands! Er is een zeer divers aanbod in de stands, van bloemen tot bbq’s, van tassen tot pindakaas en van woonaccessoires tot glas en er is zomerse muziek van dj Mike Gerritsen. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten. Kinderen kunnen ezel rijden, spelen in een grote zandbak, springen op het springkussen en schminken.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook