Algemeen
Featured
Geesteren

24 juni 2018

100 jaar Oranjefeest in Geesteren + programma

100 jaar Oranjefeest in Geesteren + programma

BORCULO – Op donderdag 5 juli starten de festiviteiten voor het 100 jarig bestaan van Oranje Vereniging Geesteren. Alle festiviteiten vinden plaats op het feestterrein “weide Reurslag”, hoek Morsweg en Keistraat. Op alle dagen is er gratis entree.
De afgelopen maanden zijn alle buurten druk bezig geweest met het bouwen van een wagen of hebben deelgenomen aan de voorbereidingen op het openingsspektakel, de speciaal voor Geesteren geschreven revue (door Betsie Oonk) “Altijd weer in Geesteren”. Een revue met zang, dans en sketchjes over en door Geesternaren. Aanvang is 19:45 uur, direct na de officiële opening. Na afloop van de revue treedt de bekende band Ghost Town op o.l.v. Gerben Kor. De dresscode voor die avond is Oranje: wie wint de prijs voor de mooiste, meest originele kledij? De buurten kunnen zich dan ook buigen over de vragen van de hersengymnastiek.
Vrijdag 6 juli is er ’s morgens de mini playback show (09:30 uur) voor en door kinderen van basisschool De Keikamp, hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s. ’s Middags om 14.00 uur treedt het bekende Brook Duo op met hun nieuwe show. De avond start om (20.00 uur) met het bekende vogelschieten en gooien, muzikaal ondersteund door de band Verdan, gevolgd door een spetterend optreden van de Disco Kings (aanvang rond 22.15 uur).
Op zaterdagmorgen wekken de reveille-blazers de inwoners middels hun traditionele rondgang door het dorp, ’s middags gevolgd door de allegorische optocht met maar liefst 13 (grote) wagens en medewerking van de muziekkorpsen Amicitia, de Volharding en Excelsior. Aanvang is om 14.00 uur.
De optocht eindigt bij de feestweide van de familie Reurslag, waar vanaf 16.00 uur verschillende activiteiten plaatsvinden voor jong en oud en met medewerking van de Scouting en Oerdorp. Van kabelbaan tot draaimolen en van pannenkoeken bakken tot wijn- of bierproeverij. En dit alles wordt feestelijk omlijst door een optreden van de Pianoco’s. ’s Avonds wordt de dag afgesloten met een spetterend optreden van de bekende coverband Crystal Dream (aanvang 22.30 uur).
Op zondag is er allereerst (10.30 uur) de feestelijke tentdienst waarin ds. Henriëtte Bouwman zal voorgaan en muzikaal wordt opgeluisterd door Gospelkoor Say Yes uit Zwartebroek o.l.v. Wilma Bouwman. Na afloop is er gelegenheid tot koffie drinken. Om 12.00 uur verzorgt muziekvereniging Amicitia (die dit jaar 125 haar bestaat) een muzikaal optreden “in het oranje”. Tijdens de pauze en het tweede deel van het optreden van Amicitia zijn er gratis broodje(s) warm vlees voor de inwoners van Geesteren. Dan is het feest nog niet ten einde, want daarna (vanaf ongeveer 14.30 uur) treedt de band Free Willy op en om 19.00 is dan het einde van het feest. Zoals gezegd zijn alle activiteiten gratis.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook