Algemeen
Gelselaar

29 juni 2018

Sfeervolle bijeenkomt ‘Efkes stille staon bie’ in Gelselaar

Sfeervolle bijeenkomt ‘Efkes stille staon bie’ in Gelselaar

GELSELAAR – Vrijdagavond 22 juni 2018 kwamen veel belangstellenden naar de begraafplaats in Gelselaar voor de bijeenkomst “Efkes stille staon bie…..”. Het weer was wat minder dan de laatste weken maar ondanks dat beleefden de 115 aanwezigen een bijzondere sfeervolle bijeenkomst die ongeveer 45 minuten duurde. Bij aankomst op de begraafplaats werden de bezoekers verwelkomt door de leden van de organiserende (WBG) Werkgroep Begraafplaats Gelselaar met een kop koffie / thee en koek van Janna.
De stoelen waren op een beschut gedeelte tussen beukenhagen en onder hoge bomen in cirkelvorm opgesteld met daartussen ook de medewerkers van deze avond.
Gedichten werden voorgedragen door: Daan Uenk, Dinie Voskamp, Emiel Riethorst, Ineke Wentink, Mina Reurink, Silvia Spiegelenberg en Jaap Nijstad (de laatste met een eigen gemaakt gedicht)
Het Tempelteam o.l.v. Mirjam Leuverink en zangvereniging Comt nu met Sangh o.l.v. Joke Franken brachten ieder toepasselijke nummers ten gehore. De zang zong o.a. “Groot en toch dichtbij”, “Smile” en “Kijk omhoog” van Nick en Simon. Het Tempelteam speelde instrumentaal o.a. de nummers “Gabriella’s Sang”, “Somewhere“ en “The last Rose of Summer”. Na het laatste gedicht en afsluiting van deze bijeenkomst speelde het Tempelteam nog ”Tears in Heaven” van Eric Clapton.
De organisatie had er voor gezorgd dat aanwezigen lichtjes konden plaatsen bij graven van familie, vrienden en bekenden. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Alle lichtjes werden geplaatst; ook bij de enkele “onbekende” graven.
Foto: Ria Hondorp

Advertentie:

Booking.com

Lees ook