Algemeen
Borculo

29 juni 2018

Scouting Borculo helpt Rode Kruis Berkelland met collecte 2018

Scouting Borculo helpt Rode Kruis Berkelland met collecte 2018

BORCULO – Afgelopen week heeft de Scouting Borculo op donderdag 28 juni de afdeling Berkelland van het Rode Kruis geholpen met de jaarlijkse collecte. 17 jongeren die binnen de scouting groep doorgaans de leiding hebben, gingen voor het Rode Kruis op pad in drie verschillende wijken in Borculo. Een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen lokale verenigingen en voor herhaling vatbaar, aldus Femke Haanepen namens Scouting Borculo en Armando Veringmeier, penningmeester van het Rode Kruis. De opbrengst wordt overigens volledig binnen Berkelland besteed en wel voor het organiseren en uitbreiden van Eerste Hulp cursussen op basisscholen.
Het idee ontstond begin dit jaar. Veringmeier: “Bij het Rode Kruis kregen wij via via signalen dat de scouting behoefte had aan cursussen Eerste Hulp terwijl wij eigenlijk wel zochten naar een club met jonge mensen die ons zou kunnen helpen met de jaarlijkse collecte. Immers, het wordt steeds moeilijker om vrijwilligers daarvoor te krijgen.” Het contact werd gelegd en al snel was een grote groep binnen de Scouting enthousiast. Als tegenprestatie zal het Rode Kruis in het najaar de Eerste Hulp cursussen verzorgen voor de leiding van de Scouting.
Haanepen: “De reacties vanuit de jongeren waren louter positief. Een aantal hadden al wel eens collecte gelopen maar werden toch verrast door de leuke reactie van mensen aan de deur. Goed dat jullie dit doen voor het goede doel.” Nieuw dit jaar was de pilot “collecteren 2.0” waarbij een deel van de collectanten op pad gingen met een collectebus met pin apparaat. Hiervan werd nog maar weinig gebruik gemaakt, maar gelukkig kon er ook nog contant geld in de bus. Het bestuur van de afdeling Berkelland dankt overigens alle inwoners die hebben bijgedragen. Tevens dank voor alle andere vrijwilligers die zich tijdens de collecteweek voor ons hebben ingezet.
Het Rode Kruis is een organisatie zonder winstoogmerk. De activiteiten van de afdeling Berkelland bestaan uit het geven van eerste hulp en reanimatiecursussen, het verzorgen van nood- en evenementenhulpverlening en het bevorderen van zelfredzaamheid.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook