Algemeen
Borculo

12 juli 2018

25e Borculose Boekenmarkt op vrijdag 20 juli

25e Borculose Boekenmarkt op vrijdag 20 juli

BORCULO – De drijvende krachten van de Borculose Boekenmarkt stoppen er na een kwart eeuw mee. Het is tijd voor jong bloed en nieuw elan, zo zeggen Ria Lusink, Fred Geerligs en Gerrit Urbaan. Ze willen het stokje graag oversteken en zijn ervan overtuigd dat er ook volgend jaar een boekenmarkt wordt gehouden. “Het zou doodzonde zijn als er een eind komt aan dit mooie en succesvolle evenement.”
De Borculose Boekenmarkt wordt op vrijdag 20 juli voor de 25e keer gehouden. Van 10 tot 16 uur zijn liefhebbers van harte welkom in de Weverstraat in het hartje van Borculo. Bezoekers hebben de keuze uit duizenden boeken in alle genres. Het grote aanbod in combinatie met de gemoedelijke sfeer vormt de kracht. Kleinschalig, sfeervol en professioneel, daar staat het boekenfestijn om bekend. Een ander sterk punt is dat de organisatie haar zaakjes goed voor elkaar heeft. “We hebben alle drie ons eigen takenpakket. Een goede afstemming doet de rest. Het verloopt altijd zonder problemen. Er is in die 25 jaar echt iets bereikt en daar zijn we best trots op.” De organisatie wil de buurtbewoners van de Weverstraat bedanken voor hun sportieve medewerking in de afgelopen jaren.
De Borculose boekenmarkt is wederom volgeboekt. Dat betekent de aanwezigheid van zo’n veertig kramen en verschillende handelaren uit het hele land. Standhouders en belangstellenden zijn enthousiast over het brede aanbod van kwaliteitsboeken, zoals literatuur, romans, jeugdboeken, themaboeken, streekromans, sportboeken, strips, crimes en geschiedenisboeken. Daarbij worden soms heel verrassende vondsten gedaan. Op de dag van de Borculose Boekenmarkt gaat de route van de laatste dag van de Fietsvierdaagse door het centrum van Borculo. Dit is even een mooi rustpunt om lekker rond te snuffelen op de Boekenmarkt. De Borculose Boekenmarkt wordt georganiseerd door Stichting Promotie Borculo (SPB) onder de vlag van de Borculose Ondernemersvereniging (BOV). De grondleggers Ria Lusink, Fred Geerligs en Gerrit Urbaan verwachten dat het evenement ook zonder hen een vervolg krijgt. “Er zijn gelukkig enkele gegadigden die zich hebben gemeld om het stokje over te nemen. Nieuwe Kandidaten kunnen zich overigens nog melden, maar het ziet er nu al goed uit.” De toekomst van de markt lijkt daarmee gewaarborgd. Eerst nog de 25e editie. Dat wordt een bijzondere editie voor de drijvende krachten. “We willen er zeker iets speciaals van maken.” Straattheaterartiest Tante Annie is van de partij met het mooiste boek met alle antwoorden.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook