Algemeen
Borculo

19 juli 2018

Wasdag en oude ambachten op De Lebbenbrugge

Wasdag en oude ambachten op De Lebbenbrugge

BORCULO – Op zondag 29 juli wordt er vanaf 11.00 uur op het terrein van het boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 in Borculo een demonstratie gegeven van “Was op de bleek”, een ouderwetse manier van wassen uit een tijd, ver voordat de wasmachine werd uitgevonden. Verder zijn er oude ambachten waarbij wordt demonstreert hoe op een kunstzinnige manier het hout wordt bewerkt, hoe papier en sieraden worden gemaakt, hoe vroeger de linnen doeken werden opgerold en u kunt zien hoe boter wordt gekarnd, vilt en leer wordt bewerkt en boter wordt gekarnd.
Ook kunt u kennis maken met een marskramer, een klompenmaker, een mandenvlechtster, een hoedenmaakster en een touwslager bij wie u op de lijnbaan uw eigen springtouw kunt draaien.
Op de zolder van het ontvangstcentrum is een expositie van de fotograaf Bernard Hoetink, die een eeuw geleden met zijn glasplatencamera onze omgeving afstruinde. Er is een videohoek waar streek gerelateerde films kunnen worden vertoond. Het buitenterrein van De Lebbenbrugge is die dag vrij toegankelijk.
De Lebbenbrugge is nog t/m 31 oktober van 11 tot 17.00 uur geopend.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook