Algemeen
Berkelland
Borculo

28 juli 2018

Kano over de grens tijdens het Berkelfestival

Kano over de grens tijdens het Berkelfestival

BORCULO – De Berkel verbindt grensoverschrijdend! Tijdens het Berkelfestival organiseert de 3e Berkelcompagnie de Berkel Kanorally: een tweedaagse toertocht, waarbij Nederlandse en Duitse deelnemers de Berkel afvaren. Deelnemers zijn van harte welkom om mee te gaan op dit unieke avontuur. De start is op zaterdag 25 augustus in Vreden of Ellewick, waarna kan worden overnacht in Borculo. Op zondag 26 augustus finishen deelnemers in Zutphen. Één dag mee kanoën kan ook.
De afstand is tussen de 25 á 30 kilometer per dag. De Berkel Kanorally is dus voor de geoefende kanoërs. Ga je ook graag een sportieve uitdaging aan? Schrijf je dan nu in en wordt kano held van de Berkel! Kijk op www.berkelfestival.eu/berkel-kanorally/ voor alle informatie. Inschrijven kan tot en met 18 augustus 2018.
De Berkel Kanorally wordt georganiseerd in samenwerking met de kanoverenigingen in Stadtlohn (KSV Stadtlohn), Vreden (KSV Vreden), Lochem (LKV Njord) en Zutphen (Zutphense Kanovereniging Anax).
Heb je geen kano? Geen zorgen, ook de Berkel Kanoverhuurders werken mee, waaronder Fiets en Kanoverhuur ten Brinke (Rekken), Sportwijzer (Eibergen), Ultimate Adventures (Borculo), Zwembad de Berkel (Almen) en Fun Sport Total (Warnsveld). De Berkel Kanorally vindt plaats tijdens het Berkelfestival 2018: een parelsnoer van activiteiten in, op en rond rivier de Berkel en in de Berkelsteden op 24, 25 en 26 augustus 2018.
Naast deze sportieve en grensoverschrijdende activiteit is er veel te doen. Aan de hand van zeven pijlers presenteert het Berkelfestival 2018 haar programma en zijn er tal van activiteiten te doen voor een breed publiek, van jong tot oud!
De pijlers zijn: Water & natuur, Sport & recreatie, Eten & drinken, Kunst & cultuur, Muziek, Geschiedenis, Innovatie & ontwikkeling. De activiteiten worden georganiseerd door lokale initiatiefnemers en vinden plaats in onder andere Zutphen, Almen, Lochem, Borculo, Eibergen en Rekken. Daarnaast zijn er een aantal grensoverschrijdende activiteiten in samenwerking met Duitsland, zoals de Berkel Kanorally, maar ook een raft race waarbij Nederlandse en Duitse teams het tegen elkaar opnemen op de Berkel en leuke kinderactiviteiten aan de Berkel in Stadtlohn.
Door de overkoepelende promotiecampagne van het Berkelfestival worden de handen in één geslagen en wordt aan alle activiteiten een platform gegeven. Hierdoor krijgen bezoekers en inwoners een goed beeld van de verscheidenheid aan initiatieven in het hele gebied!
Ga tijdens het Berkelfestival ook op ontdekkingstocht door het gebied en laat je verrassen door een stroomversnelling van activiteiten! Al meer dan zeventig activiteiten hebben zich inmiddels aangemeld.
De Berkel verbindt! Bekijk welke activiteiten jij niet wilt missen op: www.berkelfestival.eu. Mee kanoën met de Berkel Kanorally? Kijk dan voor alle informatie op: https://berkelfestival.eu/berkel-kanorally/

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook