Home » Borculo » Plan voor overdekte bruggen in centrum Borculo
Algemeen
Borculo

14 augustus 2018

Plan voor overdekte bruggen in centrum Borculo

Plan voor overdekte bruggen in centrum Borculo

BORCULO – Enkele jaren geleden schreven we er al eens over, maar het plan lijkt steeds dichterbij te komen: acht overdekte bruggen in de Achterhoek. Niet zomaar een brug, maar een overdekte brug met kunst over de Berkel. De bruggen moeten komen in Borculo, Eibergen, Lochem en Zutphen.

Het idee komt van kunstenaar Jan Zappeij, nadat er nieuwe bruggen in Borculo worden gebouwd. Hij bedacht een plan om ze te overdekken met kunstwerken. Later heeft hij het plan uitgebreid naar de overige plaatsen. Het idee achter de bruggen is om meer toeristen te trekken naar de regio. Tegen Omroep Gelderland vertelt hij: ‘Er komen heel veel toeristen richting Gorssel en Ruurlo naar de nieuwe musea. De meeste blijven maar een dagje in de Achterhoek. De crux is hoe we die mensen langer vast kunnen houden en hoe we nieuwe toeristen kunnen lokken.’

De plannen worden volgende week gepresenteerd aan gedeputeerden van de provincie, burgemeester en wethouders van alle gemeenten en het waterschap.

Advertentie:

Booking.com

Deel dit bericht:

Lees ook

  • 2 oktober 2022

    BORCULO – Naast de sfeervolle avondintocht van 12 november, wordt er op zaterdag 19 en zondag 20 november ‘Beleef Borculo Sint Nicolaasstad’ georganiseerd.

  • 30 september 2022

    BORCULO – Op de algemene ledenvergadering van voetbalvereniging DEO werd afgelopen maandag bekend gemaakt dat Joke Pot de voorzittershamer overneemt van Andre Baks.

  • 30 september 2022

    BORCULO – Voetbalvereniging DEO viert dit seizoen haar 75-jarig jubileum. De jubileumcommissie heeft een aantal activiteiten gepland om het jubileumjaar extra glans te

Booking.com