Algemeen
Borculo
Featured

21 augustus 2018

Feest in Borculo tijdens het Berkelfestival

Feest in Borculo tijdens het Berkelfestival

BORCULO – Op 24, 25 en 26 augustus 2018 vindt het Berkelfestival plaats: een parelsnoer van activiteiten in, op en rond rivier de Berkel en in de Berkelsteden! Ook in Borculo is het feest en zijn er tal van activiteiten te doen voor jong en oud! Ga ook mee op een verrassend avontuur en ontdek het leven langs de Berkel, misschien wel heel dichtbij huis!
Zo bruist het ook in de wijk de Koppel, waar voor het Berkelfestival een leuk programma is samengesteld. Organisator Jaime Lebbink aan het woord: “Op vrijdag 24 augustus is wijkgebouw de Koppel tussen 18:00 en 20:00 uur geopend. Loes Gersen van LG Dance komt een leuke workshop geven en Jan Kulsdom laat je in een demonstratie alles zien over houtdraaien! Kinderen kunnen samen met Erica Haverkamp-Kulsdom cupcakes versieren. Ook kun je een historische wandeling maken door de wijk en is er een prachtige foto tentoonstelling te bewonderen.”
Op zondag 26 augustus is het wederom feest in de wijk tussen 12:00 en 17:00 uur! Bij droog weer zijn er in het nabijgelegen Cycloonpark optredens te beluisteren van Die Bren’ntaler Spatzen, terwijl Venderbosch Evenementen zorgt voor een springkussen en oud Hollandse spellen. Kinderen kunnen zich laten schminken en er zijn enkele standjes van goede doelen organisaties, zoals Stichting Beee Free die aandacht vraagt voor patiënten met de ziekte van Lyme. Patat en ijsverkoop kan niet ontbreken tijdens dit leuke middagje uit en wordt verzorgd door De Hoeksteen.
Bij slecht weer verplaatsen de optredens en veel van de activiteiten zich naar het wijkgebouw de Koppel, waar Arida Stomps, van AridaPoppenTheater, die middag op verschillende tijden de voorstelling ‘Kapitein Jappe en het geheim van de Berkelzee’ speelt! Een spannend avontuur over Kapitein Jappe die spekjes wil brengen aan de kinderen van Berkelland en op de Berkelzee allerlei spannende avonturen beleefd. De speeltijden zijn om 13:00 uur, 14:30 uur en 16:15 uur. Iedere voorstelling duurt circa 45 minuten en zijn op basis van een vrije gift te bezoeken.
Op ontdekkingstocht door Borculo kun je jouw bezoek aan de wijk de Koppel combineren met verschillende andere activiteiten tijdens het Berkelfestival!
Zo zijn er diverse tentoonstellingen in Borculo, zoals de tentoonstelling van de prachtige Overdekte Berkelbruggen in het atelier naast Bistro de Olliemölle (25 en 26 augustus, tussen 10:00 en 17:00 uur). In de Joris Kerk is het werk van Anny Rensink te bewonderen (24 en 25 augustus, tussen 14:00 en 16:30 uur) en bij de Weemhof kun je je laten inspireren door de tentoonstelling ‘Buiten komt Binnen: kom kijken en zie hoe de wereld rondom Jan Gerritsen veranderde’. Deze tentoonstelling wordt op 24 augustus om 20:00 uur feestelijk geopend onder muzikale begeleiding van ensemble de Blauwe Schuyt. Op 25 en 26 augustus is de Weemhof geopend tussen 12:00 en 17:00 uur.
Even helemaal tot rust komen tijdens het Berkelfestival? Breng dan een bezoek aan de prachtige beeldentuin van Dolf en Louisa Bierhuizen. Normaal alleen op afspraak te bezoeken, maar op 24, 25 en 26 augustus kun je de tuin ook zonder afspraak bezoeken en zijn er diverse demonstraties (tussen 11:00 en 17:00 uur).
De Berkel is ook vanaf het water te beleven tijdens het Berkelfestival. Ga bijvoorbeeld mee met de Berkelschippers in Borculo die je de mooiste verhalen vertellen. Bij Ultimate Adventures kun je een kano huren en springen op een opblaasbaan aan de waterkant (beide activiteiten zijn op 24 t/m 26 augustus mogelijk, door vooraf aan te melden).
Zin om te toeren? Kom dan op 25 augustus 2018 kennismaken met de leukste koeien van de Berkel bij Beleef boerderij de Melktap in Geesteren. Om 10:00 uur en om 14:00 uur stopt er een huifwagen bij het gemeentehuis van Borculo en kun je mee op roadtrip naar het boerenbedrijf (vooraf aanmelden gewenst, geen must). Naast een leuke rondleiding waarbij je de boer alles kunt vragen, kun je je op het terrein ook wagen in een levensgroot maisdoolhof waar je jouw weg naar de toekomst kunt vinden! Tip: het maisdoolhof is in het logo van de Slimste Weg. De activiteit duurt circa 2 uur. Wil je zowel mee met de rondleiding als naar het maisdoolhof? Dat kan ook! Voor een kleine meerprijs kun je wat later worden teruggebracht naar het startpunt. Eenmaal terug in Borculo kun je ook een bezoek brengen aan de jaarlijkse kinderdag en de restantenmarkt in het centrum van Borculo!
Naast deze leuke activiteit organiseert Beleef boerderij de Melktap ook een gezellige seniorenrit op vrijdag 24 augustus (opstappen kan om 10:15 en 14:30 uur bij het Andriessenhuis te Borculo, duur circa 1 uur, vooraf aanmelden gewenst). In samenwerking met het burgerinitiatief de Slimste Weg kun je op 25 en 26 augustus tussen 15:00 en 16:00 uur ook mee in de huifwagen die je meevoert over de Slimste weg, waarin ‘aan boord’ toelichting wordt gegeven over dit initiatief (vertrek vanaf de Melktap).
Honger en dorst gekregen van al deze leuke activiteiten? Haast je dan naar Grand café de Gracht voor een heerlijke zumpkes -en wijnproeverij onder begeleiding van Wijn aan de Berkel (24 t/m 26 augustus, tussen 13:00 en 17:00 uur, vrije inloop) of naar Bistro de Olliemölle voor een 5-gangen Berkelproeverij of een Borculo’se plank met lokale lekkernijen! Bij Bistro de Olliemölle kun je op zaterdagmiddag tussen 12:30 en 15:30 uur ook genieten van live optredens van TweeFM, een achterhoeks liedjesduo!
De Berkel bruist en verbindt. Dat dit ook grensoverschrijdend is bewijst de fietstocht Grenzenlose Berkel – Rund um Borculo op zondag 26 augustus, waarbij inwoners van Duitse Berkelgemeenten Borculo ontdekken. Op zaterdagavond 25 augustus komen de kanoërs van de Berkel Kanorally aan bij de zompenloze in Borculo, om de volgende dag hun tocht (van Vreden/ Ellewick) naar Zutphen te vervolgen.
Ontdek ook het leven langs de Berkel en breng een bezoek aan Borculo tijdens het Berkelfestival! Kijk op www.berkelfestival.eu/programmering voor alle informatie. Tip: maak gebruik van de handige filters bovenaan, zodat je snel ziet wat er waar, wanneer te doen is.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook