Algemeen
Borculo

27 augustus 2018

Instap en opstap MTB 2018 Toerclub de Berkelrijders

Instap en opstap MTB 2018 Toerclub de Berkelrijders

BORCULO – Je kent het wel. De bocht die je net niet scherp genoeg nam, waardoor je fors in de remmen moest. De afdaling die je toch graag mee had gepakt, maar die voor jou net even te stijl was. De klim die je net even verkeerd had ingeschat waardoor je stil viel en moest lopen. Die rijtechniek toch maar eens wat oppoetsen.
Voor de MTB-liefhebber die dit herkent organiseert de Toercommissie van Toerclub de Berkelrijders uit Borculo in de maand september op de zondagmorgen instap- en opstapritten. Het doel van deze ritten is om de beginnend MTB-er, maar ook de meer gevorderde MTB-er (verder) kennis te laten maken met deze bijzondere tak van de fietssport.
Bij deze ritten zullen we als voorbereiding op het winterseizoen werken aan verschillende basistechnieken en op die manier samen aan de rijtechniek sleutelen. Anders dan gebruikelijk zal het accent hier liggen op gerichte oefeningen op specifiek terrein en niet op het (snel) rijden van grote afstanden.
Daarvoor is er inmiddels een programmaatje opgesteld. Aan de orde komen onder meer:
– basishouding
– balans
– bochten
– klimmen
– schakelen
– afdalen
– hindernissen
– springen
Heb je belangstelling om ook eens vrijblijvend mee te fietsen op de MTB bij TC de Berkelrijders? Op de volgende data zijn er speciale opstapdagen:
– Zondag 2 september – 9:00uur – parkeerplaats Buitencentrum Kerkemeijer Borculo
– Zondag 9 september – 9:00uur – parkeerplaats Buitencentrum Kerkemeijer Borculo
– Zondag 16 september – 9:00uur – parkeerplaats Buitencentrum Kerkemeijer Borculo
– Zondag 30 september – 9:00uur – parkeerplaats Buitencentrum Kerkemeijer Borculo
Fiets geheel vrijblijvend een paar keer mee, denk eraan dat een helm altijd verplicht is. Opgeven kan via de mail: toercommissie@tcdeberkelrijders.nl.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook