Algemeen
Borculo

3 september 2018

De Zonnebloem gaat de markt op

De Zonnebloem gaat de markt op

BORCULO – Op woensdag 12 september is de Zonnebloem te vinden op de weekmarkt in Borculo. Vrijwilligers van de Zonnebloem willen dan graag vertellen over het werk van de Zonnebloem om zo nieuwe deelnemers en nieuwe vrijwilligers te werven.

Vijftig jaar jong

In 2019 bestaat de Zonnebloem Borculo/Haarlo maar liefst 50 jaar. In al die jaren heeft de afdeling het motto van de organisatie waargemaakt: ‘er kan zoveel meer dan je denkt’. De Zonnebloem richt zich op mensen vanaf 18 jaar die door hun lichamelijke beperking moeilijk in contact met anderen komen.

Activiteiten en huisbezoeken

De Zonnebloem Borculo/Haarlo organiseert voor deze groep elke maand een activiteit. Meestal in of rond Borculo, soms een bus- of bootreis naar een bestemming elders in Nederland. Daarnaast gaan vrijwilligers van de Zonnebloem op bezoek bij mensen die door hun beperking niet aan de activiteiten mee kunnen doen of die liever huisbezoek krijgen dan aan activiteiten meedoen. Er is dan persoonlijk contact tussen een deelnemer en een vrijwilliger voor een praatje, om samen een spelletje te doen of samen iets te ondernemen buiten de deur. Want ook hier geldt: ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’.

Bellen kan

Wie mee wil doen aan activiteiten of wie huisbezoek wil, kan zich melden bij de Zonnebloem. Het telefoonnummer is 06 30 72 86 97. De kosten voor deelname aan de activiteiten worden door de deelnemers betaald.

Vrijwilligers welkom

Het werk van de Zonnebloem staat of valt met de inzet van vrijwilligers. Wie graag iets voor anderen wil betekenen en daar een paar uur per week voor over heeft, is van harte welkom. Ook wie voor een bestuursfunctie voelt, kan van zich laten horen. Ook voor vrijwilligers is het telefoonnummer 06 30 72 86 97.

Enkele cijfers

De Zonnebloem Borculo/Haarlo brengt bij 37 mensen in Borculo en Haarlo huisbezoeken. Op de deelnemerslijst voor activiteiten staan bijna 150 namen genoteerd. Alle huisbezoeken en activiteiten worden mogelijk gemaakt door 28 vrijwilligers, waarvan 4 als bestuurslid.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook