Algemeen
Borculo
Featured

13 september 2018

Leef! in Borculo wil Borculo op de kaart zetten

Leef! in Borculo wil Borculo op de kaart zetten

BORCULO – Tijdens het Septemberfeest kwam de naam Leef! in Borculo overal voorbij: een optochtwagen, flyers en er werden t-shirts gedragen in en rondom de feesttent. Maar wat is het eigenlijk? Hieronder leggen we kort uit wat het initiatief inhoudt, en wat ze hopen te bereiken.
Leef! In Borculo is een initiatiefgroep om de stad Borculo naar de toekomst toe leefbaar te houden. Een onafhankelijke groep bovendien, want het doel is om met de inwoners, verenigingen, ondernemers en gemeente samen te werken en niet in opdracht van. “Leef! in Borculo” is daarmee tevens een oproep naar alle betrokkenen om samen de schouders eronder te zetten.
Vanuit het initiatief is er inmiddels een kerngroep ontstaan met vertegenwoordigers uit diverse onderdelen, zoals de ondernemersvereniging (John Schuurman), horeca (Arjan Hoogstra) en toerisme (Lynn Kruit). Ook heeft de gemeente zitting in de groep. Echter, Leef! in Borculo is geen politieke partij, maar een onpartijdige initiatiefgroep met als ideaal de stad Borculo.

Onderwerpen

De kerngroep van Leef! in Borculo heeft diverse onderdelen op de agenda geplaatst. Deze onderwerpen worden eerst besproken met de inwoners en later ook verbeterd, tenminste, als het aan Leef! ligt.
In de loop der jaren hebben de ontwikkelingen in Borculo ervoor gezorgd dat er ‘lelijke pukkeltjes’ zijn ontstaan in het stadsbeeld. Bedrijfspanden bijvoorbeeld staan leeg of worden misschien wel afgebroken, waardoor er gaten kunnen ontstaan in het straatbeeld.
De kerngroep heeft inmiddels negentig panden in beeld gebracht binnen Borculo die in haar ogen onderwerp van gesprek moeten worden. Deze objecten zijn ingedeeld in de eerdergenoemde thema’s. “Ons einddoel is helder”, vat Venhoven samen. “Samen met alle betrokkenen moet de vraag beantwoord worden hoe de toekomstige leefbaarheid van Borculo eruit ziet. Hoe moet de stad zich naar de inwoners en naar buiten toe profileren? Dat gaan we samen uitvinden en uiteindelijk ook verwezenlijken. Het gaat hier om stadsontwikkeling met gemeente en burgers.”
Op maandagavond 15 oktober houdt Leef! in Borculo een informatieavond over alle ideeën en plannen. Ook kunnen inwoners zelf ideeën voor Borculo aanleveren. De avond wordt gehouden in de Joriskerk en begint om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan via info@leef-inborculo.nl of kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina.
Meer informatie, zie www.leef-inborculo.nl.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook