Algemeen
Borculo

21 september 2018

Stadsvaarten met de Berkelzomp in Borculo

Stadsvaarten met de Berkelzomp in Borculo

BORCULO – In oktober kun je met een Berkelzomp varen in de stad Borculo. De Berkelzomp “Fute” uit Almen komt daarvoor speciaal naar Borculo. Gevaren wordt er op de woensdagen en zaterdagen.
Het is een unieke gelegenheid om kennis te maken met de vroegere scheepvaart op de Berkel. Gevaren wordt op het traject van de Molenkolk bij de Stadswatermolen naar het nieuwe Gemeentehuis. De tocht duurt ongeveer drie kwartier. Tijdens de tocht worden er 3 ophaalbruggen geopend. Op zich is dat al heel bijzonder maar het meest spectaculair is toch wel het schutten in de sluis. In de sluis zit een verval van bijna 3 meter. Dit hoogteverschil moet overbrugd worden. Het is een bijzondere beleving voor de vaargasten, zeker ook voor kinderen, om te zien hoe dit in zijn werk gaat. Wil je ook zo ’n belevings tocht meemaken? Neem dan contact op met Toeristische Informatie Borculo (TIB) tel 0545271966. Zij kunnen de boeking voor je regelen en alle overige informatie verstrekken.

Zompendag

Op 7 oktober is er weer Zompendag in Borculo. Tal van activiteiten vinden er dan plaats in het Centrum van de stad. Zo kan er ook met de Fute gevaren worden vanaf 12.00 uur. Telkens tochtjes van drie kwartier inclusief schutting in de sluis bij de Stadswatermolen.
Afvaarten zijn vanaf de steigers in de Molenkolk en bij het Gemeentehuis. Vanaf de Molenkolk om 12.00, 13.30, en 15.00 uur. En vanaf het Gemeentehuis om 12.45, 14.15, 15.45 uur. Kaartjes zijn te koop aan de steigers. Tijdens de Zompendag bedragen de kosten €3,00 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis mee.
De Berkelzomp Fute is één van de 4 boten van de Stichting Berkelzomp. Met deze zompen kunnen van april tot november toeristische vaarten gemaakt worden in de plaatsten Borculo, Lochem, Eibergen en Almen. Kijk voor alle vaarmogelijkheden op www.stichtingberkelzomp.nl.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook