Algemeen
Borculo
Featured

26 september 2018

Kom ook naar BFF, het Berkellands Friends Festival

Kom ook naar BFF, het Berkellands Friends Festival

BORCULO – Het Berkellands Friends Festival is een klein cultuurfestival met muziek, sport en spel, kindervoorstelling, voorlezen, expositie, haren vlechten, fotokastje, eten en drinken, enz. Het wordt gehouden op zaterdag 6 oktober, van 13.00 tot 16.00 uur in en rondom het gemeentehuis in Borculo. BFF heeft medewerking van onder andere statushouders, maatjes, Muziek- en Kunstwijs, Sportfederatie Berkelland, Bibliotheek, Team vluchtelingen en Jimmy’s.

Wat staat onder andere op het programma?

13.00 uur opening door burgemeester Joost van Oostrum
13.30 uur en 14.30 uur Kibrom, rap
De Eritrese jonge vluchteling Kibrom maakte met behulp van zijn maatje Bert Westhuis van zijn vluchtverhaal een gedicht. Hier wilde hij een rap van maken. Dat is gerealiseerd met behulp van Muziek- en Kunstwijs. Fotograaf Han te Hennepe maakte er een professionele fotoshoot van.
13.45 uur en 14.45 uur Salim Younan, oriëntaals keyboard, Shadi Altamimi, zang
De Berkellandse Syriers Salim en Shadi hebben elkaar muzikaal gevonden. Ze laten ons daarvan meegenieten.
14.00 en 15.00 uur: Majed Sarydeen uit Damascus/Rotterdam
Majed Sarydeen vluchtte in 2015 naar Nederland. Kort daarvoor dirigeerde hij nog zijn eigen orkest in het Opera House in Damascus, de hoofdstad van Syrië. Vlakbij zijn huis ontplofte een bom, waarna hij naar Europa vluchtte. Eenmaal in het AZC in Azelo kwam hij snel in contact met andere muzikanten. Bijvoorbeeld met Humphrey Baumann, die gitaarlessen geeft. Baumann hielp Majed met het leggen van contacten en het verkrijgen van muziekinstrumenten, want hij was vrijwel met lege handen vertrokken uit Syrië. Majed Sarydeen speelt ney of lothar (een houten blaasinstrument) en ud (een Arabisch tokkelinstrument) dat er uitziet als een luit met korte hals. Het zijn karakteristieke muziekinstrumenten voor traditionele Arabische muziek. Majed wil ook in Nederland een eigen orkest formeren. Hij was o.a. te zien in het VPRO-televisieprogramma Vrije geluiden. Op dit moment woont hij in Rotterdam, maar hij heeft nog veel contacten in onze regio.
14.00 en 15.00 uur: ‘Veertje wil vliegen’.
Op een prachtige ochtend in het bos besluit het vogeltje Veertje dat ze wil leren vliegen. Na ontzettend veel gestuntel komt ze erachter dat ze dit niet alleen kan. Oude uil Oehoe vliegt langs en biedt haar hulp aan. Zou het lukken om Veertje te laten vliegen? Milou Pasveer (gitaar en zang) en Anna Lesterhuis (cello en zang) ontwerpen muziektheater voorstellingen voor kinderen. De voorstellingen bevatten afwisselende zelfgeschreven muziek waar kinderen naar kunnen luisteren maar ook aan mee kunnen doen. De belevingswereld van het kind staat voorop en Milou en Anna realiseren dit door de muziek te koppelen aan een, al dan niet bestaand, verhaal. Milou en Anna spelen ook vaak met passende handpoppen.
14.30 uur Toernooi Sport en Spel

En verder…

⦁ Het Fotokastje
⦁ Spelletjes, knutselen door Jimmy’s
⦁ Sport en spel door Berkellandse Sportfederatie
⦁ Haren vlechten en koffie zetten in Eritrese stijl
⦁ Proeven van lekkere Syrische en Eritrese hapjes
⦁ Uitleg over de shisha-gebruiken
⦁ Foto-expositie
⦁ Boekentafel bibliotheek over o.a. Syrië en Eritrea
⦁ Voorlezen door de bibliotheek (kinderboekenweek)
⦁ En meer

Advertentie:

Booking.com

Lees ook