Home » Borculo » Borculose Zompendag nog breder van opzet
Algemeen
Borculo
Featured

27 september 2018

Borculose Zompendag nog breder van opzet

Borculose Zompendag nog breder van opzet

BORCULO – De Zompendag in Borculo is dit jaar nog breder van opzet. Op zondag 7 oktober wordt deze bijzondere traditie weer gevierd. Er kunnen vaartochten met Berkelzomp de Fute worden gemaakt, maar er is nog veel meer te doen in het gezellige Berkelstadje. Tussen 12 en 17 uur zijn de winkels geopend, is er een braderie en het bruist van de activiteiten. Beleef het mee!
Vaartochtjes, vertier én bier. De boeiende en sfeervolle Zompendag is een jaarlijks evenement voor jong en oud en wordt enorm gewaardeerd. Vanaf 12 uur kan er gevaren worden met de Fute. Het gaat om tochtjes van ongeveer 45 minuten inclusief het spectaculaire schutten in de sluis bij de Stadswatermolen met een verval van bijna drie meter. Afvaarten zijn vanaf de steigers in de Molenkolk en bij het gemeentehuis. Daar zijn ook de kaartjes te koop. Tijdens de Zompendag geldt een gereduceerd tarief van drie euro per persoon, kinderen tot en met 12 jaar varen gratis mee. De Fute is één van de vier Berkelzompen, met deze boten kunnen tot november toeristische vaarten worden gemaakt in Borculo, Lochem, Eibergen en Almen. Natuurlijk zijn ook de Berkelschippers van de partij.
De Fute speelt ook een rol bij een nieuw programmaonderdeel. Om 12.30 uur wordt namelijk een vaatje bier vanuit de zomp aan wal gebracht. Het gaat om bier van de Heeren van Borculo, een lokale bierbrouwerij dat flink aan de weg timmert. Verschillende eigen bieren ook van de tap zijn verkrijgbaar bij de speciale bar aan de Wolververshoek.
Dat is nog niet alles, want Berkelzompen of liever Berkelzompjes staan ook op een andere manier centraal. Bij een kraam aan de Korte Wal kunnen kleine houten Berkelzompen van zo’n 20 centimeter voor 1 euro worden gekocht. Al deze bootjes worden rond 15.30 uur ter hoogte van het Kristalmuseum aan de Korte Wal tegelijkertijd te water gelaten. De eigenaren van de snelste bootjes winnen een leuke prijs.
Er zijn van 12 tot 17 uur ook verschillende andere activiteiten in het centrum, de Spoorstraat en de Wolververshoek in Borculo. De braderie met diverse kramen vormt altijd een trekpleister. Verder zijn er optredens van LG Dance en is er live muziek op de markt en kan er volop geshopt worden, want de winkels zijn geopend.

Advertentie:


Booking.com

Deel dit bericht:

Lees ook

  • 6 juli 2022

    BORCULO – Op woensdag 6 juli hebben de leerlingen van de Heuvelschool uit Borculo een cheque van €500 uit mogen reiken aan stichting

  • 6 juli 2022

    BORCULO – Mevrouw G.H. Ordelman-Heinneman uit Borculo wordt binnenkort 103 jaar. Op dinsdag 19 juli 2022 hoopt ze haar verjaardag te vieren. Mevrouw

  • 6 juli 2022

    HAARLO – Op 9 juli 2022 zal de eerste editie van het nieuwe festival Halfway Hairlow in Haarlo plaatsvinden. Een nieuw festival voor

Booking.com